ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η 2η αξιολόγηση, τα νέα παραμύθια - «αφηγήματα»

            Χωρίς ακόμη να στεγνώσει το μελάνι των δανειστών του EUROGROUP του Ιουνίου και χωρίς να έχουν τελειώσει οι απαιτήσεις τους, όπως η ουσιαστική κατάργηση της Δικαιοσύνης και του Συντάγματος για πολλοστή φορά,  άρχισαν οι θριαμβολογίες των Τσίπρα και σια. «Πήραμε τελικά αυτά που διεκδικούσαμε, αλλά και αυτά που δικαιούμασταν. Και τώρα ανοίγει ο δρόμος για την έξοδο στις αγορές, για το οριστικό τέλος, σε ένα χρόνο από σήμερα, των προγραμμάτων στήριξης και των μνημονίων που τα συνοδεύουν, ανοίγει ο δρόμος για την οριστική έξοδο από την κρίση». Μάλιστα!!

            «Αυτά που δικαιούμασταν»...!,

 -Πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και μετά έως το 2060 (!!!!) ίσο ή μεγαλύτερο  του 2% (μέσος όρος 2,2%). Αυτό σημαίνει Καιάδας για τον Ελληνικό λαό και την ελληνική κοινωνία αν εξακολουθεί να υπάρχει.

- Ξεπούλημα της ΔΕΗ απευθείας, ενώ οι άλλες ΔΕΚΟ μέσω του υπερταμείου, που ανήκει στους δανειστές.

 -Αθώωση των ξένων του ΤΑΙΠΕΔ και αποζημίωση για τα δικαστικά έξοδα του διαβόητου Γεωργίου(!) για το υπερβολικό έλλειμμα, που έφερε την τρόικα.

-Ένα ακόμη πετσόκομμα, ων ουκ έστι  αριθμός, των συντάξεων το 2019 (αν δε γίνει νωρίτερα με την 3η «αξιολόγηση» του φθινοπώρου). Οι συνταξιούχοι με την περικοπή του 18% (όπως λένε ) θα χάσουν πάνω από 2 συντάξεις το χρόνο. Δε φταίει, όπως λέει,  ο Σόιμπλε, δεν κόβει αυτός τις συντάξεις, «άλλοι» φταίνε. Αλλά το EUROGROUP (δηλ. ο Σόιμπλε) καλεί την κυβέρνηση να «μεριμνήσει» ώστε να βγει «γνωμοδότηση» ότι οι νέες περικοπές στις συντάξεις δεν είναι αντισυνταγματικές(!!!). Μα αυτοί οι «ανυποχώρητοι», του ναι σε όλα, θα ήταν πρόθυμοι να «γνωμοδοτήσουν»  ότι πετάει κι ο γάιδαρος, αν τους το ζητούσαν τ’ αφεντικά τους. Ναι οι «αριστεροί», οι νεοφιλελεύθεροι.

 -Αυξηση φόρων εισοδήματος, με τη δραστική μείωση του αφορολόγητου,  από το 2020 (αν δε τους αυξήσουν  νωρίτερα με την 3η «αξιολόγηση» του φθινοπώρου) ώστε να πληρώνουν φόρο ακόμη και οι άνεργοι, οι πιο φτωχοί, αφού, ακόμη κι’ αν δεν έχουν κανένα εισόδημα, όλο και κάποιο περιουσιακό στοιχείο θα έχουν (σπίτι, αυτοκίνητο κ.λ.π.) για να τους το φορολογήσουν ως τεκμήριο. Οι συνταξιούχοι θα χάσουν ακόμη  άλλη μια σύνταξη μήπως και πάψουν να ζουν πολλά χρόνια (κατά τον αλήστου μνήμης σημιτικό σύμβουλο κ. Σπράο και τον εκλιπόντα πατέρα Μητσοτάκη).

-Τέλος η Κυριακή αργία για τα καταστήματα. Οι σύγχρονοι δούλοι δε θα έχουν το ανθρώπινο δικαίωμα στην ανάπαυση και στη ζωή.

-Οι εργαζόμενοι δε θα προστατεύονται, πλέον, από ομαδικές απολύσεις. Καταργήθηκε το υπουργικό βέτο και αντικαταστάθηκε από ένα συμβούλιο (ανώτατο συμβούλιο εργασίας, το βαφτισαν) που απλώς θα γνωμοδοτεί και οι απολυμένοι θα τρέχουν στα δικαστήρια για να βρουν το δίκιο τους, αν το βρουν, μετά από πολλά χρόνια, προς δόξαν της  «κυβερνώσας αριστεράς».  

-Οι ελευθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες θα πληρώνουν από το 2018 αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, επειδή αυτές θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος  πρασαυξημένου με τις ασφαλιστικές εισφορές του προηγούμενου χρόνου! Τι εφευρίσκουν αυτοί οι «αριστεροί» για τους «προνομιούχους»!

-Ζητούν την  «απελευθέρωση» του επαγγέλματος  των μηχανικών,  για να αναγνωρισθούν πτυχία 3ετούς εκπαίδευσης χωρών της Ε.Ε. και τα περιβόητα «επαγγελματικά δικαιώματα» των ιδιωτικών κολλεγίων που πουλάνε «πτυχία» ξένων «πανεπιστημίων», για να βγαίνουν «μηχανικοί» μέσω της εγγραφής τους σε ευρωπαϊκά επαγγελματικά επιμελητήρια.

Αυτά  τα μέτρα δεν είναι η «οριστική έξοδος από την κρίση», το νέο «αφήγημά» τους, αλλά  η διαιώνιση της κατοχής, που υπογράψανε αυτοί οι προσκυνημένοι. Μήπως  αυτοί θα τα πληρώσουν  ή μήπως οι «αντιπολιτευόμενοι» μνημονιακοί, που εφευρίσκουν νεα «αφηγήματα» για να μας κοροϊδεύουν ;

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)