Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΕΡΙ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Θα περίμενε κανείς από έναν πανεπιστημιακό Δάσκαλο να είναι τουλάχιστον σοβαρός.

Ο κ. Γαβρόγλου ως Υπουργός Παιδείας έχει γίνει τουλάχιστον φαιδρός. Καταρχάς κατήργησε τις εισαγωγικές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα εξετάσεις, την περασμένη άνοιξη, υποσχόμενος ότι τον Σεπτέμβρη θα ανακοινώσει το νέο σύστημα εισαγωγής, το οποίο παραδέχτηκε ότι ακόμα συζητείται και ερευνάται… τον Σεπτέμβρη. Ανακοίνωσε την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής, αλλά πάλι με εξετάσεις, οι οποίες όμως βαθμιαία θα ατονούν ως προς τη συμμετοχή τους στην διαδικασία εισαγωγής. Πώς, με ποιο τρόπο, με ποιο χρονοδιάγραμμα; Άγνωστο! Κάποιοι φωστήρες – σύμβουλοι στο Υπουργείο Παιδείας, ίσως έχουν υπ΄ όψιν τους συστήματα από το εξωτερικό, αδιανόητα για την ελληνική πραγματικότητα και νοοτροπία.

Δυστυχώς, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο εκάστοτε Υπουργός θέλει να χριστεί μεταρρυθμιστής κυρίως μόνο στο ζήτημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, με πειραματισμούς οι οποίοι έχουν ταλαιπωρήσει βάναυσα και πολλάκις, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτική κοινότητα.

Αντί να φροντίσουν να βελτιώσουν και να εκσυγχρονίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία, με νέες μεθόδους, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, εμπλουτισμό της υλικοτεχνικής υποδομής και αυξηση του συρρικνωμένου, λόγω μνημονίων εκπαιδευτικού προσωπικού, συνεχώς απαξιώνουν όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με πολλούς τρόπους και βασικός τους  στόχος είναι η μείωση των δαπανών (το ποσοστό των αναπληρωτών και ωρομίσθιων(!) αυξάνει συνεχώς), γιατί αυτή είναι η εντολή των δανειστών και των μεγάλων ευρωπαϊκών συμφερόντων.