Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ

Από το 2010, δηλ. από την αρχή της νέας πολύχρονης και ιδιότυπης κατοχής, πολλοί  έχουν χαρακτηρίσει τη χώρα μας ως πειραματόζωο. Μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς είναι  οι φυσικοί αυτουργοί των μνημονίων: «Ήμασταν το πειραματόζωο» (Γ. Παπανδρεου Times 2/5/2012). «Είμαι από την Ελλάδα, τη χώρα που επελέγη ως πειραματόζωο της πιο σκληρής λιτότητας, που εύχομαι να μην ζήσει κανένας άλλος» (Ο ομοτράπεζος του Γιωργάκη Τσίπρας Αυγή 16/5/2014). Ανάλογες δηλώσεις έχουν κάνει νυν υπουργοί, αλλά και σχετικές αναφορές και άρθρα έχουν γίνει και από τα συστημικά, φιλομνημονιακά ΜΜΕ.

Και ενώ όλοι αυτοί, που εφαρμόζουν και υποστηρίζουν άμεσα ή έμμεσα τα μνημόνια, την Ε.Ε. και το ευρώ, μιλάνε για το «ζώο» που υφίσταται το «πείραμα», κανείς δε μιλά ποιο είναι ουσιαστικά αυτό το «πείραμα». Ποτέ δεν απαντήθηκαν τα καίρια ερωτήματα :

Ποιο είναι το πείραμα;

Γιατί γίνεται το πείραμα;

Γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός και όχι κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.;

Γιατί φθάσαμε όμως ως εδώ; («Δες το άρθρο Παγκοσμιοποίηση και καπιταλιστικές κρίσεις» στο ίδιο φύλλο).

Ποιο είναι λοιπον το πείραμα;

Το πείραμα αναπτύχθηκε σταδιακά, επειδή οι σχεδιαστές του βρήκαν ότι οι πολιτικές συνθήκες (ήταν και είναι ακόμη) ευνοϊκές γι’ αυτούς. Με πρόσχημα τους «τεμπέληδες και διεφθαρμένους» Ελλήνες  που δανείζονται και τα τρώνε καλοπερνώντας έβαλαν σε πλήρη εφαρμογή το πείραμα, που είναι η πλήρης και η εις το διηνεκές επιβολή όλων των πολιτικών λεηλασίας της χώρας μας και της κοινωνίας μας, που έχουν σχεδιάσει, κυρίως, τα αμερικανικά και γερμανικά επιτελεία, και μάλιστα επιδιώκουν αυτό να γίνει χωρίς σοβαρή λαϊκή αντίσταση. Το πείραμα αυτό γίνεται σε μια ευρωπαϊκή χώρα που «ανήκει στη Δύση». Δεν είναι δηλ. μια χώρα του πρώην ανατολικού μπλοκ, που οι περισσότερες είχαν ήδη λεηλατηθεί από τους ολιγάρχες, κυρίως τους Ρώσους. Ανάλογα πειράματα είχαν γίνει παλαιότερα σε χώρες της  Λ. Αμερικής από το διαβόητο αμερικανικό ΔΝΤ, με κορυφαίο αυτό της Αργεντινής, που απελευθερώθηκε απ’ αυτό, όταν απέκτησε εθνική ηγεσία.

Επιδιώκουν οι σχεδιαστές του πειράματος:

-Να πάρουν οι ξένοι όλη, ει δυνατόν, τη δημόσια περιουσία και τις δημόσιες επιχειρήσεις.

-Να ιδιωτικοποιήσουν τη δημόσια Υγεία και Παιδεία με τη συνεχή υποβάθμισή τους και με τη διαρκή προσπάθεια αφελληνισμού του περιεχομένου της Εκπαίδευσης.

-Ν’αρπάξουν μπιρ παρά την ακίνητη ιδιωτική περιουσία και με τα «κόκκινα» δάνεια και με την υπερφορολόγησή της (ΕΝΦΙΑ, υπεραξία κ.λπ.), που έχουν υποτιμήσει βίαια την εμπορική της  αξία.

-Να φτωχοποιούν διαρκώς όλους τους Ελληνες, εκτός των ελίτ (πολιτικών,οικονομικών, πνευματικών),  με αυξανόμενους φόρους και διαρκείς περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών για να σπέρνουν την απογοήτευση, για να προκαλούν την αδρανοποίηση, επειδή, τάχα, «τίποτα δεν αλλάζει», για να στερούν κάθε ελπίδα.

-Να καταργήσουν την προστασία των εργαζομένων, για να τους δίνουν βορά στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες, δηλ. στις μειώσεις ή μη πληρωμες μισθών, στη «μαύρη» εργασία, στις απλήρωτες ώρες εργασίας, στις παράνομες απολύσεις, στους κάθε είδους εκβιασμούς σε εργαζόμενους  κ.λ.π. Ετσι 1 θέση εργασίας του 2010 αντιστοιχεί σε 5 τουλάχιστον θέσεις του μνημονιακού μεσαίωνα, για να μας κοροϊδεύουν ότι έτσι μειώνεται η ανεργία  και να καταστήσουν τους εργαζόμενους οιονεί δούλους.

-Να στερήσουν την Ελληνική κοινωνία από την υγιή ανανέωσή της, με τον εκπατρισμό των πιο ενεργών και μορφωμένων τμημάτων της νεολαίας μας και σε όσους παραμένουν τους επιφυλάσσουν θέσεις υπηρετικού προσωπικού με αμοιβές πείνας, με εξαντλητικά   ωράρια και τις περισσότερες φορές ανασφάλιστους. Στόχος τους η υπογεννητικότητα και η χαλάρωση των ηθών με «εμφυλες ταυτότητες» και διάφορα Pride, ώστε να διαλυθεί ο πυρήνας της κοινωνικής συνοχής, που στην Ελλάδα είναι η οικογένεια, να  μειωθούν οι Ελληνες  και να  αναπληρωθούν με επήλυδες, να μετατραπούμε σε «πολυπολιτισμική και πολύχρωμη κοινωνία», το «όνειρο» των κάθε λογής Σόρος, Γιωργάκηδων, συριζαίων και των ξένων προστατών τους.

-Το σοβαρότερο. Να «επιλύσουν» τα εθνικά μας θέματα οι συριζαίοι «πατριώτες» σύμφωνα με τα συμφέροντα των ξένων πατρώνων τους.  Ηδη ξεκίνησαν, αλλά...

Γιατί γίνεται το πείραμα;

Οι δυτικές ελίτ, μέσω των υπερεθνικών οργάνων της παγκοσμιοποιήσης δεν έχουν καταφέρει  να εφαρμόσουν πλήρως τις καταστροφικές τους πολιτικές παντού, π.χ. στις άλλες  χώρες της Ε.Ε. Οι λόγοι είναι πολλοί. Ο κυριότερος όμως είναι ότι οι ηγεσίες τους, που αν και δεν είναι αντίθετες με τις νοεφιλεύθερες πολιτικές, δεν είναι πιόνια των ξένων και δεν επιτρέπουν, ως τώρα, το πλήρες ξεπούλημα των χωρών τους. Υπάρχουν, άλλωστε, εκεί ακόμη εθνικές αστικές τάξεις που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση  του εγχώριου παραγωγικού δυναμικού. Επιδιώκουν λοιπόν να εφαρμόσουν τις  πολιτικές τους  σε μία μόνο χώρα πρώτα και μετά σταδιακά στις άλλες χώρες,  όπως γίνεται τώρα  στη Γαλλία με το Μακρόν,  αλλά και στην Ιταλία, επικαλούμενοι την αποφυγή των παθών αυτής της χώρας και των «απερίσκεπτων» πολιτών της.

Γιατί επιλέχθηκε η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός και όχι κάποια άλλη χώρα της Ε.Ε.

Για το ρόλο αυτό επιλέχθηκε η Ελλάδα για δύο, κυρίως, λόγους:

-Επειδή θεωρούν τον Ελληνικό λαό ατίθασο και απείθαρχο στα κελεύσματα των ξένων προστατών. Μάλιστα μια μερίδα  της βορειοευρωπαϊκής διανόησης μισεί τους Ελληνες για τον πολιτισμό τους, και θέλουν έτσι να τον τιμωρήσουν.

-Ο κυριότερος είναι επειδή διαθέτει άρχουσα τάξη (πολιτική, οικονομική, πνευματική) που υπηρετεί πειθήνια τους ξένους προστάτες (ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία), δηλ. αστική τάξη που ήταν ανέκαθεν εμπορομεσιτική και παρασιτική και μάλιστα θεωρεί αδιανόητο να παίρνει σημαντικές αποφάσεις χωρίς την άδειά τους. Οποιος αποκλίνει απ’ αυτόν τον κανόνα αποκλείεται απο τα ΜΜΕ τους,  εξαφανίζεται  από  τις «δημοσκοπήσεις» τους και αποκλείεται η παρουσία του στη Βουλή. Το μαρτυρά η σύνθεση της σημερινής Βουλής, όπου δεν υπάρχει ούτε για δείγμα πολιτικό κόμμα που να είναι πραγματικά αντίθετο στο ευρώ και στην Ε.Ε. Τα ψέματα και η πολιτική κυριαρχία των μνημονιακών συνεργούν στην απογοήτευση και στην αποχή.  Αυτή τους η δουλοφροσύνη  αποτελεί, δυστυχώς, παγκόσμια πρωτοτυπία.

Στις άλλες χώρες της Ε.Ε.  που εφαρμόσθηκαν μνημόνια (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρος) δεν κόπηκαν μισθοί και συντάξεις. Δε διαλύθηκε η παραγωγή τους και βγήκαν σε λίγο χρόνο απο τα μνημόνια. Εδώ οι ξένοι μας κοροϊδεύουν ότι έκαναν «λάθη» στα μνημονιακά μέτρα, αλλά εξακολουθούν να επιβάλλουν τα ίδια «λάθη» και θέλουν να συνεχίσουν το πείραμά τους εις το διηνεκές με το να μην ελαφρύνουν ποτέ ουσιαστικά το χρέος.

 Υποθέτουν ότι οι Ελληνες θα παραμείνουμε εσαεί δέσμιοι στο ευρώ και την Ε.Ε. με πολιτικές ηγεσίες ξενόδουλες. Παρακινδυνευμένη υπόθεση...