Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαδίζουμε ολοταχώς στη ζούγκλα της αυτοδικίας;

Το πώς αισθάνονται και πώς, για την ώρα, αντιδρούν οι Έλληνες σε όλες τις πόλεις, ακόμη και τα χωριά (!) μπροστά στην πλημμύρα της ανομίας, πάσης φύσεως, ατομικής ή ομαδικής, της ανασφάλειας και τρόμου δεν χρειάζεται να περιγραφεί. Όλοι πλέον το ζουν προσωπικά!

Το ερώτημα όμως που κυριαρχεί παραμένει μετέωρο: Αυτά τα πρωτόφαντα και ανήκουστα γίνονται με την ανοχή, την αδιαφορία, ή μήπως και με την άτυπη, συριζαίικη... προτροπή; Το ερώτημα στην τελευταία, αποτρόπαια, εκδοχή του στηρίζεται στο εξωφρενικό γεγονός να αντιμετωπίζεται ο αμυνόμενος ως εγκληματίας και ο εγκληματίας να κυκλοφορεί ελεύθερος και ωραίος. Και, πάντως, το ότι συζητείται πάνδημα, πλέον, (όχι βέβαια..., και κυβερνητικά) η ανάγκη να οπλιστούμε όλοι, αφού κανείς δεν μας προστατεύει, είναι πράγματι τραγικό.

Αλλά και πάλι, για την περίπτωση αυτή αιωρείται το νέο ερώτημα, γιατί αυτή η ανοχή μέχρι και προτροπή;

Ελπίζουμε η, ορθότερα μάλλον, ευχόμαστε να μην ευσταθεί η ερμηνεία-απάντηση ότι στην αγωνιώδη προσπάθειά του ο ΣΥΡΙΖΑ να εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση στρέφεται στην προσέλκυση ψήφων από τη μεγάλη, πλέον, δεξαμενή των παρανόμων μέχρι και εγκληματιών στα πανεπιστήμια, στις καταλήψεις,πυρπολήσεις, ληστείες τραπεζών, άβατα κ.λ.π. μέχρι και τις επιθέσεις σε πεζούς και σπίτια με την άγνωστη  έως «προχθές» βιαιότητα και σαδισμό. Και τούτο, γιατί η ικανοποίηση των «αιτημάτων» άλλων περιθωριακών ομάδων, οπως των ξεφωνημένων διέμφυλων (!), των ναρκομανών, των «δικαιωματικών» (αλλά αρνουμένων και τις ανάλογες υποχρεώσεις στην κοινωνική ζωή), των εθνομηδενιστών  και των παντός είδους εχθρών του Ελληνισμού και υπέρμαχων Αλβανίας, Σκοπίων, Τουρκίας και γενικώς Μουσουλμάνων τζιχαντιστών κ.λ.π. δεν οδηγεί σε εκλογική, τουλάχιστον, ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Ο Γιωργάκης, ο Σ.Θεοδωράκης (δηλ. Σημίτης) και άλλοι(...) τους διεκδικούν μάλλον (!) επιτυχώς.

Αλίμονο, αν αυτή η ερμηνεία αληθεύει...