Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Novartis εξέπνευσε : ο αντιπερισπαμός στα συλλαλητήρια

 [...Ο κ. Κοντονής τόνισε ότι «ο Δημήτρης Τζανακόπουλος πήγε στον Άρειο Πάγο «για να ενημερωθεί. Επί μια εβδομάδα βλέπαμε δημοσιεύματα ότι η διαδικασία ολοκληρώνεται, δεν είναι λογικό να ρωτήσεις αν - ως κυβερνητικός εκπρόσωπος και άτομο κοντά στον πρωθυπουργό - για το αν τελικά ολοκληρώνεται;», διερωτήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Δεν πρόκειται για καμία παρέμβαση σε κάτι απλά ζητήθηκε ενημέρωση επί του θέματος, η οποία ήταν νόμιμη»].

Κατά τύχη η δικογραφία της Novartis στάλθηκε από τον Κοντονή στη Βουλή στις 6 Φεβρουαρίου 2 ημέρες μετά το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας (4/2/2018)  για τη Μακεδονία, αφού πέρασε, μέσω Τζανακόπουλου, από το γραφείο του Τσίπρα, που έδωσε εντολή  να γίνει Προανακριτική επιτροπή για 10 πολιτικούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. 

[...σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κ. Κοντονής είπε χαρακτηριστικά, «όλοι μας έχουμε μείνει εμβρόντητοι από την έκταση». Ενώ στο ερώτημα περί παραγραφής, επανέλαβε πως, «ναι, κάποια αδικήματα σίγουρα έχουν παραγραφεί, υπάρχουν όμως και άλλα, που χαρακτηρίζονται «διαρκή» και δεν έχουν παραγραφεί (δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος)».

Εξάλλου, τα στοιχεία έχουν σταλεί στη Βουλή χωρίς αξιολόγηση, με αποτέλεσμα να μην είναι προς το παρόν σαφές ποιους αφορά το αδίκημα της απιστίας και ποιους η δωροδοκία έστω κι αν είναι παραγεγραμμένες...]

            Ηταν φανερό από τότε ότι η πολιτική εκμετάλλευση απο την κυβέρνηση, μέσω της Βουλής, της υπόθεσης Novartis  (που είναι όντως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς και λεηλασίας της δημοσιας υγείας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας) δεν αποσκοπούσε στην αναζήτηση της αλήθειας, αλλά σε αντιπερισπασμό για τα συλλαλητήρια, σε συνδυασμό με την πόλωση που προωθεί για να περιορίσει τις απώλειες στις επερχόμενες εκλογές.

[«Το πολιτικό και ποινικό μας μητρώο είναι πιο καθαρό και από τον ξάστερο ουρανό...<>...Αυτό που καθοδηγεί τις πράξεις μας, είναι η αντίληψη μας για την πολιτική ως προσφορά και ως ηθικού καθήκοντος" ...<>...γι' αυτό και εκεί που οι άλλοι απέτυχαν, εμείς τώρα πετυχαίνουμε»].  Τάδε έφη Τσίπρας  στις 6/2/2018 σε ένα από τα λεγόμενα περιφερειακά συνέδρια-κυβερνητικές φιέστες , ουσιαστικά προεκλογικές, με αφορμή την υπόθεση Novartis. Μαλιστα... Ο «ξάστερος ουρανός» υπογράφει τα πάντα «ως ηθικό καθήκον», δηλ. χωρίς ηθικούς φραγμούς,   για  να παραμείνει στην εξουσία. Την υπόθεση Novartis,  αφού την «τράβηξαν» όσο μπορούσαν (πάνω από 2 μήνες)  και, ενώ όλη η Αντιπολίτευση είχε αποχωρήσει από την Προανακριτική, μόνοι τους πλεον οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ  αποφάσισαν  ότι η Βουλή είναι αναρμόδια  να προχωρήσει σε διώξεις για τα πολιτικά πρόσωπα. Δεν  εξέτασαν καν, ως όφειλαν, επί της ουσίας το βάσιμο ή όχι των κατηγοριών  (με εξέταση μαρτύρων  κ.λ.π στοιχείων)  σύμφωνα με  το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, για  να τους  παραπέμψει ή όχι σε Ειδικό Δικαστήριο. Παραπέμψανε όμως την υπόθεση στην Δικαιοσύνη και τη διωξη των πολιτικών προσώπων  στις ελληνικές καλένδες.  Διακατέχονται από φόβο και θράσος. Φόβο ότι αν προχωρούσαν θα αντιμετωπίσουν οι ίδιοι μελλοντικά διώξεις  και θράσος, επειδή δεν ορρωδούν  προ ουδενός για να πετύχουν τους σκοπούς τους.

Μπορεί όμως να πέτυχαν πρόσκαιρα με τον αντιπερισπασμό τους, όμως οι παρακαταθήκες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας παραμένουν πάντα το φόβητρό τους. Και προβλέπονται τώρα και νέα...