Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εκλογικά προαπαιτούμενα προχωρούν. Μετά το χασίσι και η αναδοχή.

Κάνει ό,τι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να εξοφλήσει τα γραμμάτια κάτι που (νομίζει ότι) αυξάνουν ή σταθεροποιούν τους ψηφοφόρους του, παρά τον κίνδυνο να χάσει πολύ περισσότερους και, να έχει ένα καθαρό, όπως κι αν το εννοεί, εκλογικό αποτέλεσμα. Ετσι: 

- Πέρασε με σχετική ευκολία την ελεύθερη (τη διαδικασία, τους όρους κ.λπ, και μάλιστα λεπτομερειακά, και σχεδόν, αφόρητα(!) γραφειοκρατικά, που κανείς φυσικά δεν θα τηρήσει) καλλιέργεια της κάνναβης (το χασίσι ακούγεται κάπως αρνητικό), για ιατρική (!) χρήση.  Εννοείται ότι αμέσως μετά οργάνωσαν σεμινάρια κ.λπ. για να προωθήσουν την ψυχαγωγική χρήση...

Αμέσως μετά ήρθε το άλλο γραμμάτιο, αυτό της αναδοχής παιδιών στα ιδρύματα από ζευγάρια με «σύμφωνο συμβίωσης» ομοφύλων, κάτι που συνεπάγεται και σοβαρή οικονομική αμοιβή, ενώ η υιοθεσία (που μπορεί να περιμένει) συνεπάγεται και έξοδα. Είχε προηγηθεί, βέβαια, η προικοδότηση των ομοφύλων από συμφώνου συμβίούντων με όλα τα προνόμια (SIC) των έγγαμων ζευγαριών, οπότε η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη.

Το πραγματικό πρόβλημα όμως δεν είναι τα διέμφυλα ή ομόφυλα ζευγάρια. Το πρόβλημα είναι ότι κανείς σχεδόν δεν σκέφτεται τα παιδιά,τα παιδιά που την αναδοχή τους θα αναλάβουν,  τυχόν (...), ομόφυλα, ιδίως αντρικά ζευγάρια. Τι θα απογίνουν, τι πρότυπα θα έχουν, ποια κοινωνία, όσο εξαρτάται από αυτά, θα προοιωνίζονται τουλάχιστο σε ευκτική προσμονή, μια που δεν είναι και όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια πάντοτε άψογα, όμως δε χρειάζεται κι η προσθήκη αυτή. Θυμίζουμε ότι πολλοί συριζαίοι διατείνονται ότι, όπως ο άνθρωπος ως άτομο και προσωπικότητα δε γεννιέται, αλλά γίνεται (κυρίως), έτσι δεν γεννιέται ο άντρας ή η γυναίκα, αλλά γίνεται. Ωραίος συλλογισμός, ενώ είναι εντελώς αστήρικτη η αναλογία, φυσικά. Με τέτοια «λογική» φαντάζεται κανείς τι θα φροντίζουν οι ανάδοχοι, κυρίως τα ανδρικά ζευγάρια (...) να συμβεί στο άτυχο παιδί, που θα γίνει ατυχέστερο, όταν θα  πεσει τυχόν, σε τέτοια χέρια..., και πώς θα συμβάλει στην κοινωνία που σε λίγο θα μπει.

Γενικά πάντως με αυτού του είδους ψηφοθηρία, το επιδιωκόμενο «καθαρό» εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο «καθαρό», όσο θα είναι και η έξοδος από τα μνημόνια, τον Αύγουστο μήνα.