ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

«Συμφωνία» για διαφωνίες

Έχουν γραφεί πολλά και κυρίως έχουν συμβεί πολλά τον τελευταίο καιρό. Γνωστά  σ΄ όλους. Βασικά συμπεράσματα είναι η σπουδαιότητα των συνεπειών της «συμφωνίας» των Πρεσπών, η σαθρή πολιτική κατάσταση με τις κρυφές, αλλά πρόδηλες συνδιαλλαγές, που ευνοεί τους πολιτικούς γυμνοσάλιαγκες, τους ακροδεξιούς, τους φασίστες και αυτούς που ορέγονται εξουσία. Κυρίως όμως αναδεικνύει την εξάρτηση και τη δουλικότητα της Κυβέρνησης από ξένα κέντρα εξουσίας, από τα οποία παίρνει διαταγές και τις εκτελεί χωρίς αντιρρήσεις.

Κόμματα φυλλορροούν, συνασπισμοί διαλύονται, φίλοι γίνονται εχθροί και αντίπαλοι αγκαλιάζονται. Έλεος ! όλα πια στον βωμό της σάπιας πολιτικής διεργασίας, με στόχο την επιβίωση, την ανέλιξη, την εξουσία εις βάρος της κοινωνικής συνοχής, της Δημοκρατίας, της ίδιας της πατρίδας μας. Η χαρά των κάθε είδους φασιστοειδών, των πατριδοκάπηλων, που βρήκαν ευκαιρία να κατηγορήσουν τη Δημοκρατία, και των Νενέκων, που αγνοούν τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και βαφτίζουν κάθε αντίδραση στις ιταμές επιδιώξεις τους, ως φασιστικές-αντιδημοκρατικές εκδηλώσεις!

Είναι φανερό ότι η Συμπολίτευση, αλλά και η Αξιωματική τουλάχιστον Αντιπολίτευση, έχουν αποδεχθεί την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, που έχει επιβληθεί άνωθεν. Ο Μητσοτάκης δεν πείθει κανένα με τις «προσπάθειές» του να εμποδίσει την αναγνώρισή της από την Βουλή. Το κόμμα του είχε ήδη προτείνει-αποδεχτεί την ονομασία, αλλά και τα παρελκόμενα, γλώσσα, ιθαγένεια κλπ. Κροκοδείλια τα δάκρυά του, που μόνο στόχο έχουν να ωφεληθεί από τη λαϊκή δυσαρέσκεια, για να είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός, όπως συνεχώς επαναλαμβάνει από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ. 

Το Κομμουνιστικό Κόμμα αντιδρά μόνο για τον εναγκαλισμό του κράτους των Σκοπίων από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, θυμίζοντας παλαιότερες προδοτικές για την Ελλάδα θέσεις, ότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει, παρά μόνο αυτό το κράτος να είναι κομμουνιστικό, κάτι, πάντως, που σήμερα διαφοροποιείται, με άρνηση της «συμφωνίας» στα θέματα γλώσσας και εθνικότητας και με τη, χωριστή έστω, συγκέντρωση διαμαρτυρίας. 

Ο Τσίπρας ξέρει ότι αυτή η ανιστόρητη και καταστροφική συμφωνία θα είναι το κύκνειο άσμα του. Όμως δεν οπισθοχωρεί, ελπίζοντας να καρπωθεί τη στήριξη των πατρώνων του και να επανέλθει ως σωτήρας, μετά μια κυβερνητική λαίλαπα της ΝΔ, γιατί πιστεύει ότι θα έχει ξεχάσει ο λαός. Ο Ζάεφ έχει ήδη δείξει δείγματα γραφής. Μετά την επικύρωση της συμφωνίας, θα φανερώσει όλα όσα με τον Τσίπρα προσπαθούν να κρύψουν και θα αποκαλυφθεί πλήρως η προδοσία. Ο λαός έδειξε πεντακάθαρα ότι απορρίπτει κάθε παράγραφο, κάθε λέξη από τα παρανόμως συμφωνηθέντα και, όπως ορίζει η Δημοκρατία, ξέρει και μπορεί να δώσει την πρέπουσα απάντηση σ’αυτούς που σφετερίζονται τη δύναμη που τους δίνει με τη ψήφο του.

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)