ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη σιγά σιγά αποκαλύπτεται

Στο παραπάνω άρθρο διαφαίνεται η αρχική στάση ανοχής, με επιφύλαξη..., απέναντι στη νέα κυβέρνηση, η οποία όμως εξανεμίζεται σταδιακά, παρά τη γενική απέχθεια προς τη συριζαίικη λαίλαπα και τη σχετική ικανοποίηση από τις μετεκλογικές παροχές...

Ολες οι δράσεις(!), από τον τρίτο ήδη μήνα της νέας κυβέρνησης, προκαλούν δυσάρεστες απορίες, που ήδη εξελίσσονται σε οργή:

Στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο (χάος 700 σελίδων) κυριαρχεί όχι η ανάπτυξη, αλλά ο περιορισμός των εργασιακών δικαιωμάτων, η ασυδοσία των επενδυτών, οι ...δανειακές (από εμάς!) διευκολύνσεις, οι οικολογικές, και... αισθητικές ανευθυνότητες και αυθαιρεσίες και τελικά κανένα κέρδος για την ελληνική κοινωνία. Αν κάτι ανάλογο ισχύει και για το αναμενόμενο ασφαλιστικό, ουαί και αλίμονο για όλους, θιγόμενους και εμπνευστές...

Στο μέγα θέμα της λαθρομετανάστευσης, όπου ευτυχώς άρχισε να αναπτύσσεται παντού κίνημα αντίστασης, η κυνική μεταστροφή Μητσοτάκη υπήρξε εξοργιστική. Είχε δεσμευτεί (ακόμη και πρόσφατα με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου) ότι θα επισπευσθεί η διάκριση προσφύγων (μόνο οι Σύροι) – μεταναστών και η άμεση απέλαση των δεύτερων. Και προς γενική έκπληξη, στο τέλος της στημένης «ώρας του Πρωθυπουργού» με το Βαρουφάκη του Soros ούτε λίγο ούτε πολύ ανέκραξε ότι η Ελλάδα είναι χώρα... πολυπολιτισμική και οι μετανάστες θα λύσουν το δημογραφικό και θα βοηθήσουν... οικονομικά τη χώρα. Και  φυσικά, οι Συριζαίοι ζητωκραύγαζαν. (Αναλυτικότερα σε άλλο άρθρο αυτού του φύλλου της «Ε»).

Στα εθνικά θέματα απειλών και διεκδικήσεων απ’όλους τους γείτονες δεν υπάρχει καμμιά αντίδραση ουσιαστική, εκτός από ...συναντήσεις και χαμόγελα εγκαρδιότητας τύπου Κοτζιά από το δίδυμο των... Δένδια-Βαρβιτσιώτη(!!), ενώ η Τουρκία, ανοικτά πλέον, θεωρεί τη μισή Ελλάδα δική της ! Και η επίσκεψη Pompeo έδωσε τη χαριστική βολή. Στο κοινό ανακοινωθέν των συζητήσεων Pompeo-Δένδια, μνημείο υποτέλειας, οι ΗΠΑ κατοχύρωσαν όλες τις απαιτήσεις τους (η Ελλάδα δε ζήτησε τίποτα, ούτε καν μια διαβεβαίωση ασφάλειας) και εμείς αναλάβαμε την υποχρέωση να διευκολύνουμε όλους τους γείτονες στις απαιτήσεις τους. Στην αποικιακού ύφους συνέντευξη του Pompeo στον… Παπαχελά (που στα αποκαλυφθέντα έγγραφα στα Wikileaks τον επαινούσαν ότι παρουσίαζε με επιτυχία την αμερικανική γραμμή!) πλην άλλων εξοργιστικών, σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα έχει κάποιο κέρδος από την αύξηση των βάσεων στην Ελλάδα, (πέραν της Σούδας), στην Κρήτη, Βόλο, Αλεξανδρούπολη κ.λπ.) απάντησε ότι θα υπάρχει                      κέρδος από τις γυροβολιές των αμερικανών στρατιωτών στις πόλεις!!

Γενικά, σε όλους τους τομείς των κυβερνητικών πολιτικών επιβεβαιώνεται ότι και η νέα κυβέρνηση λειτουργεί στο πνεύμα του πειραματόζωου της ολέθριας παγκοσμιοποίησης, με παράδειγμα (πολιτιστικό) την κατάργηση ιστορίας των νεώτερων χρόνων, πέραν των άλλων, από την Κα Κεραμέως, άξια, όπως αποδεικνύεται συνεχιστή της σειράς Γιωργάκη-Γιαννάκου (Ρεπούση)-Διαμαντοπούλου-Μπαλτά-Φίλη-Γαβρόγλου.

Οι αντιδράσεις, όμως, άρχισαν να εκδηλώνονται, ακόμη και μέσα στη Ν.Δ. !!


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)