ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

«Χρυσή Αυγή» και οι όψιμοι αναθεματιστές

 

            Η  «Χρυσή Αυγή» αναδείχθηκε πέμπτο κοινοβουλευτικό κόμμα στις εκλογές του 2012 (Ιούνιος) και τρίτο και στις δύο εκλογές του 2015 (Ιανουάριος, Σεπτέμβριος). Είχε ιδρυθεί το 1980 και στις εκλογές του 2009 πήρε  ποσοστό 0,29%, ενώ το 2012 έφθασε στο 6,92 % !

 

            Κατά την περίοδο των μνημονίων και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Παπαδήμου, που υπαγορεύτηκε από την τρόικα και τη Γερμανία, θεωρήθηκε από εγχώριους και ξένους κύκλους ότι η αντιμνημονιακή ή  απολίτικη ψήφος και αυτή όσων δεν ανέχονταν την πληθώρα των λαθρομεταναστών, έπρεπε να κατευθυνθούν σ’ ένα δήθεν αντισυστημικό κόμμα, μια και ο Καρατζαφέρης είχε «καεί» με τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.  Ετσι τα συστημικά ΜΜΕ, προφανώς, μετά από άνωθεν γραμμή, υπερπρόβαλλαν τη Χ.Α. Ακόμη και το χαστούκι του Κασιδιάρη στην Κανέλλη λειτούργησε υπέρ των χρυσαυγιτών. Συνεπώς η άνοδός της ήταν προγραμματισμένη. Χρηματοδοτούνταν από εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες, μητροπολίτες κ.λπ. Είχε την ανοχή, αν όχι την ασυλία, της Πολιτείας και των οργάνων της, στους τραμπουκισμούς και στις βιαιοπραγίες τους, με συμπαθούντες αστυνομικούς, που έκαναν τα στραβά μάτια στην εγκληματική  δράση των «ταγμάτων» της, δημοσιογράφους, καλλιτέχνες, ιερωμένους κ.λπ.

 

            Πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η ΝΔ επί Σαμαρά είχε επιχειρήσει να προσεγγίσει τη Χ.Α. μέσω του Μπαλτάκου, γενικού γραμματέα του Υπ. Συμβουλίου τότε. Επιδίωκε η ΝΔ μια κυβερνητική συμμαχία με μια «σοβαρή» Χ.Α., όπως το εξέφρασε τότε ο βουλευτής  Μπ. Παπαδημητρίου. Ομως η Χ.Α. τορπίλισε αυτή την προοπτική, επειδή, προφανώς, εκτιμούσε ότι μια τέτοια συμμαχία και η απεμπόληση των νεοναζιστικών «ιδεωδών» και πρακτικών της θα την ενέτασσε στο μνημονιακό στρατόπεδο και θα τη διέλυε πρόωρα. Ισως μερικοί απ’ αυτούς και να φαντασιώνονταν «πραξικοπήματα της μπιραρίας».

 

            Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, Ελληνα και όχι ξένου, ήταν το καθοριστικο σημείο που ο Σαμαράς αποφάσισε ότι πρέπει να διαλυθεί  η Χ.Α. με την παραπομπή όλης της οργάνωσης σε δίκη.

 

 Ομως  άλλαι αι βουλαί του ΣΥΡΙΖΑ,   που όταν κυβερνούσε κάθε άλλο παρά τους ενοχλούσε η Χ.Α. «...Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης.(...) Η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα (Παρασκευόπουλος)». Τους ήταν χρήσιμη όχι μόνο εντός Βουλής, που ψήφιζε πολλές φορές υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά κυρίως γιατί τους διευκόλυνε να ταυτίζουν τον πατριωτισμό των Ελλήνων με τη νεοναζιστική οργάνωση, που, αν και υπόδικη, εξακολουθούσε να δρα.  Θυμίζουμε ότι έως και τον Μίκη κόντεψαν να τον βαφτίσουν «χρυσαυγίτη», καθώς και όσους  αντιδρούσαν στη «συμφωνία» των Πρεσπών με τα εκατομμύρια που μετείχαν στις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις. Μάλιστα στην τελευταία τεράστια συγκέντρωση στην Αθήνα φρόντισαν να τη διαλύσουν οι ίδιοι  οι χρυσαυγίτες, αντί των γνωστών, και στο ΣΥΡΙΖΑ, κουκουλοφόρων, που και αυτούς βόλευε η ύπαρξη της Χ.Α., μιά και τους τροφοδοτούσε «ιδεολογικά», με πρώτους τους ΑΝΤΙFΑ και τους λοιπούς χρηματοδοτούμενους του Σόρος.  «Χρυσαυγίτες» βάφτιζαν  και όσους διαφωνούσαν με την αθρόα εισβολή λαθρομεταναστών  το 2015 και το 2016. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να παρατείνει επ’ αόριστον τη δικαστική διαδικασία με την μη ανεύρεση αιθουσών κ.λπ., ώστε να παραμένει στο προσκήνιο η Χ.Α. Μάλιστα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβαν τη βούλησή τους  να αναδειχθούν οι νεοναζιστές σε 2ο κόμμα, εις βάρος της ΝΔ, για να εκλέγονται αυτοί πρώτο κόμμα(!!). Ως και τον ποινικό κώδικα άλλαξαν, οι άθλιοι, στο τέλος της κυβερνητικής τους θητείας, για να πέσουν στα μαλακά οι χρυσαυγίτες. Τώρα όμως καμώνονται τους όψιμους αναθεματιστές, με επικεφαλής τον Τσίπρα, για να «εισπράξουν» εύσημα (και ψήφους) θεωρώντας όλους τους άλλους λωτοφάγους και αμνήμονες.

 

 Αν αξίζουν εύσημα θα πρέπει να αποδοθούν πρωτίστως στη τραγική μητέρα του Παύλου Φύσσα και στην οικογένειά της.

 

 

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)