ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Προκήρυξη 2006

Από τις πολιτικές μας δυνάμεις ο ελληνικός λαός δε χρειάζεται τις διαπιστώσεις τους για την ανεργία, την ακρίβεια και τη φτώχεια, γιατί βιώνει καθημερινά τη συνεχώς επιδεινούμενη οικονομική κατάσταση. Οι «συζητήσεις» των εκπροσώπων τους στις τηλεοπτικές αθλιότητες δεν προσφέρουν τίποτε περισσότερο από τη διαμόρφωση μιας εικονικής πραγματικότητας.
Αυτά που όφειλαν να πουν (και σκοπίμως δε λένε) είναι για ποιους λόγους φτάσαμε ως εδώ, να πουν ότι οι συντελούμενες «μεταρρυθμίσεις» έχουν ήδη δοκιμαστεί σε άλλες χώρες με παραπλήσιο οικονομικό επίπεδο και οδήγησαν σε χειρότερα αποτελέσματα. Ούτε είναι σοβαρό να προτείνονται «φιλολαϊκά» μέτρα, χωρίς να απορρίπτονται βασικές επιλογές (π.χ. η συμμετοχή μας στην Ε.Ε.), που οδηγούν το κράτος σε αδυναμία παροχών και πληρωμών. Ούτε προσφέρει αξιόπιστη προοπτική η αναπόληση συγκεντρωτικών προτύπων, εν ονόματι των λαών, που αποδείχτηκαν ψευδώνυμα και απέτυχαν ιστορικά.
Αυτό που κυρίως δε μας λένε είναι ότι η οικονομική μας δυσπραγία έχει την ίδια κύρια αιτία με τις συνεχείς παραχωρήσεις στα εθνικά(λεγόμενα) θέματα, με την κατάργηση (στην ουσία) των δημοκρατικών μας θεσμών, με τη γενικευμένη διαφθορά στο δημόσιο βίο, με την επιδιωκόμενη αποκοπή μας από τις πολιτιστικές μας ρίζες και από ο,τιδήποτε κράτησε ζωντανό το έθνος μας στο δύσκολο πέρασμα των αιώνων. Η κύρια αυτή αιτία είναι η υποτέλεια στους (φερόμενους ως) ισχυρούς της Δύσης, οι οποίοι με την ισοπεδωτική προς ίδιον όφελος παγκοσμιοποίηση τους επιχειρούν να επιβάλουν ακόμη και στις χώρες τους τις απάνθρωπες «κοινωνίες των 2/3» (οδηγία Μπολκεστάιν κλπ.) και, κυρίως, να εκμεταλλεύονται άγρια τις νεοαποικιακές περιφερειακές τους χώρες, με όλα τα μέσα και τους πολυποίκιλους μηχανισμούς τους.
Αυτούς υπηρετούν οι κυρίαρχες πολιτικές μας δυνάμεις, με αντάλλαγμα την ασφάλεια τους και τη νομή της δοτής εξουσίας τους. Γι' αυτό η διαφθορά είναι εγγενές στοιχείο του συστήματος στην Ελλάδα, γι' αυτό τα κόμματα που εναλλάσσονται στην κυβέρνηση αλληλοκαλύπτονται, κανείς δεν τιμωρείται και κανείς δεν επιστρέφει όσα σφετερίστηκε. Παλιότερα η διαφθορά ήταν γνωστή, αλλά κατακριτέα, τώρα είναι γενικευμένη και, ουσιαστικά, «αποδεκτή».

Ενώ ο πλούτος της Ελλάδας είναι αρκετός για να ζήσουμε όλοι με αξιοπρέπεια και ανθρωπιά, η οικονομική μας κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται.
Η Ελλάδα διαθέτει άφθονες πλουτοπαραγωγικές πηγές και ικανότατο ανθρώπινο δυναμικό. Για να παραμένουμε αδρανείς, προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Αυτός ο πλούτος ή μένει αναξιοποίητος (η αγροτική και η βιομηχανική μας παραγωγή καταστρέφονται) ή τον εκμεταλλεύονται οι ξένοι, με μεσάζοντες τους Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την ένταξη στην ΕΟΚ και την ΟΝΕ και,συνεπώς, την υπερχρέωση και τις ιλιγγιώδεις καταθέσεις των εντοπίων οργάνων τους στις τράπεζες του εξωτερικού.
Η οργιώδης πλύση εγκεφάλου έχει πείσει ότι «η ΕΟΚ μας δίνει λεφτά», ότι πρέπει να της είμαστε ευγνώμονες, ότι δεν μπορούμε να αποχωρήσουμε, «γιατί θα πεινάσουμε». Μας πολυδιαφημίζουν τα χρήματα που μας δίνει η Ε.Ε. και αποκρύπτουν τα πολλαπλάσια χρήματα που μας παίρνει. Το 2004,π.χ., η Ε.Ε. μας έδωσε 2,4 δισ. ευρώ και μας πήρε 8,8 δισ.(!), με τις εισφορές, το ΦΠΑ, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου κλπ. (Για ό,τι σχετικό με την ΕΟΚ/Ε.Ε. αναλυτικά στην έκδοση μας ΑΣΚΕ-4)
Η πρόσφατη έξαρση της ακρίβειας είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής μας στην ΟΝΕ, που συρρικνώνει την παραγωγή μας, για να μας πουλούν οι ξένοι τα δικά τους προϊόντα. Το κράτος δεν έχει καν το δικαίωμα να παρεμβαίνει, γιατί «νοθεύει» την κοινοτική αρχή του «ανταγωνισμού», δηλ. της ασυδοσίας των μεγάλων επιχειρήσεων.

Με την ένταξη στην ΕΟΚ η ανεργία σκοπίμως γιγαντώθηκε, ώστε οι εργαζόμενοι να ζουν με την ανασφάλεια και το άγχος της απόλυσης και να ανέχονται τις κοινοτικές οδηγίες (εντολές), που οδηγούν σε εργασιακό μεσαίωνα, με τα ατελείωτα ωράρια, που καταργούν την προσωπική και οικογενειακή ζωή, με απούσες όλες τις υπηρεσίες που θα έπρεπε να προστατεύουν τους εργαζομένους.
Το ΑΣΚΕ πιστεύει ότι η αποχώρηση από την Ε.Ε. είναι η πρώτη προϋπόθεση για οποιαδήποτε πρόοδο. Πιστεύει ότι η παραγωγή δεν πρέπει να έχει κύριο κριτήριο το ιδιωτικό κέρδος, που οδηγεί στην κοινωνική βαρβαρότητα. Γι' αυτό τα βασικά μέσα παραγωγής και τα προϊόντα της πρέπει να ανήκουν στην κοινωνία ή να ελέγχονται από αυτήν.

Όταν οι άλλοι σιωπούσαν ή πανηγύριζαν για την επίτευξη του «εθνικού στόχου» της ΟΝΕ, δηλ. της εισαγωγής του ευρώ στη ζωή μας, το ΑΣΚΕ προειδοποιούσε: «Οι συνέπειες θα γίνουν σύντομα ορατές. Συρρίκνωση της εναπομείνασας ελληνικής παραγωγής, αύξηση τιμών, ελλειμμάτων, δημόσιου χρέους, δανεισμού, φορολογίας και ανεργίας καθώς και μείωση πραγματικών μισθών και κοινωνικών δαπανών.»
(ανακοίνωση-28/12/2001)

Στη χώρα όπου γεννήθηκε, η δημοκρατία μπορεί και πάλι να λειτουργήσει υποδειγματικά, όμως συνεχώς περιορίζεται και άλλοι αποφασίζουν για μας.

Η φαλκίδευση της δημοκρατίας δεν είναι σημερινό μόνο φαινόμενο. Με τη συμμετοχή μας, όμως, στην Ε.Ε. έχουμε παραχωρήσει και τυπικά στο διευθυντήριο των Βρυξελών το δικαίωμα να αποφασίζει για την οικονομική και κοινωνική μας πολιτική. Στην πραγματικότητα αποφασίζουν τα μυστικοσυμβούλια των τραπεζιτών και μεγαλοβιομήχανων. Ο ρόλος της Βουλής και της Κυβέρνησης κατάντησε διακοσμητικός. Ο νόμος για το βασικό μέτοχο π.χ., που επεδίωξε να περιορίσει την ασυδοσία των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ, δεν εφαρμόστηκε, ύστερα από παρέμβαση της Ε.Ε.. Το 70% της νομοθεσίας μας είναι πια αποφάσεις της Ε.Ε., που δεν περνούν καθόλου από τη Βουλή, αλλά επικυρώνονται με προεδρικά διατάγματα ή υπουργικές αποφάσεις. Όλα τα αποφασιστικά όργανα της Ε.Ε. συνεδριάζουν μυστικά, δεν εκλέγονται, δε λογοδοτούν πουθενά και ούτε καν μας ανακοινώνουν όλες τις αποφάσεις τους, τις οποίες, όμως, με θρασύτητα απαιτούν να αποδέχονται αδιαμαρτύρητα οι λαοί.
Ομοίως το NATO (δηλ. οι ΗΠΑ) μας υποχρεώνει να συμμετέχουμε στους τυχοδιωκτισμούς του στο Αφγανιστάν στο Κόσοβο, μέχρι και τη ... Σαχάρα! Η Ελλάδα βοήθησε στις επιθέσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ καθώς και στην επαίσχυντη σύλληψη του Οτσαλάν, παρά τη διαφωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Το Ευρωσύνταγμα και το σχέδιο Ανάν υποστηρίχθηκαν από το σύνολο σχεδόν της πολιτικής μας ηγεσίας, ενώ η πλειοψηφία του λαού ήταν αντίθετη. Γι' αυτό η Ελλάδα πρέπει να αποχωρήσει από το NATO και όλους τους παρεμφερείς οργανισμούς (αναλυτικά στην έκδοση ΑΣΚΕ-2).
Επειδή κατανοούν ότι οι αντιδράσεις των λαών (και του ελληνικού, ιδίως) μπορεί να καταστούν ανεξέλεγκτες, περιορίζουν ακόμη και τυπικά τους δημοκρατικούς θεσμούς με ένα πλέγμα «αντιτρομοκρατικών» και άλλων νόμων. Στα δε ΜΜΕ επιτρέπεται να ακούγεται μόνο «η φωνή του κυρίου τους».
Όμως, στην Ελλάδα μπορούν οι δημοκρατικοί μας θεσμοί να ξαναλειτουργήσουν ουσιαστικά και μάλιστα να διευρυνθούν, π.χ. με τη θεσμοθέτηση των δημοψηφισμάτων για όλα τα πολύ σημαντικά θέματα, όπως ο χωρισμός της εκκλησίας από το κράτος, η αναθεώρηση του Συντάγματος ή η έγκριση σημαντικών συνθηκών καθώς και με την καθιέρωση θεσμών λαϊκής συμμετοχής. Αναγκαία προϋπόθεση, και μάλιστα εφικτή, η απελευθέρωση μας από όλους τους υπερεθνικούς αντιδημοκρατικούς οργανισμούς.
Ενώ μπορούμε να διασφαλίσουμε την εθνική μας ακεραιότητα και την ειρήνη, η υποτέλεια μας οδηγεί σε συνεχείς υποχωρήσεις και κινδύνους.
Οι δυτικοί μας «σύμμαχοι» δε μας υποστήριξαν ποτέ σε κανένα εθνικό μας θέμα και, μάλιστα, συνήθως υποστηρίζουν τις πιο παράλογες επεκτατικές βλέψεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου (διχοτόμηση Αιγαίου, ψευδώνυμο Σκοπίων, σχέδιο Ανάν κλπ.-για ό,τι σχετικό με την Κύπρο αναλυτικά στην έκδοση ΑΣΚΕ-3). Η πολιτική μας ηγεσία, λόγω της υποτέλειας της στους δυτικούς, καταντά πολλές φορές να συμπεριφέρεται ως εκπρόσωπος γειτονικών χωρών, με ακραίες περιπτώσεις την οικογένεια Μητσοτάκη και το δίδυμο Σημίτη-Γιωργάκη.
Για να δικαιολογήσουν την εθελοδουλία τους και με τη βοήθεια των «νταβατζήδων» των ΜΜΕ, εμφανίζουν τους δυτικούς τους προστάτες ως παντοδύναμους. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι. Η αμερικανοευρωπαϊκή παγκοσμιοποίηση έχει προκαλέσει την αγανάκτηση όλης της ανθρωπότητας και έχει περιέλθει σε αδιέξοδο. Οι ΗΠΑ είναι η πλέον χρεωμένη χώρα του κόσμου. Οι νίκες της τεράστιας στρατιωτικής τους μηχανής στο Ιράκ και το Αφγανιστάν δεν πρόκειται να έρθουν ποτέ. Άλλες δυνάμεις ορθώνονται ανταγωνιστικά (Κίνα, Ρωσία, Λ. Αμερική, Ιράν, Ινδία κλπ.) και ένας πολυπολικός κόσμος δημιουργείται, μέσα στον οποίο οι ισχυροί της Δύσης και οι τοποτηρητές τους (όπως η χούντα της Άγκυρας και το κράτος του Ισραήλ) υποχρεώνονται να «συμμαζευτούν». Όπως όλες οι χώρες, η Ελλάδα μπορεί να αποκαταστήσει σχέσεις όχι υποτέλειας, αλλά αμοιβαίου σεβασμού και συμφέροντος, ξεκινώντας από τα Βαλκάνια και συνεχίζοντας με την Αν. Μεσόγειο και όλες τις χώρες του κόσμου. Όσο νωρίτερα το αντιληφθούμε αυτό και διεκδικήσουμε τα αυτονόητα (που αναγνωρίζουμε σε όλους τους άλλους) τόσο πιο αποτελεσματικά διασφαλίζουμε και την ακεραιότητα της πατρίδας μας και την ειρήνη στην περιοχή μας.
Μας αποξενώνουν από τον πολιτισμό μας και τους συνανθρώπους μας, για να μας χειραγωγούν, ενώ η Ελλάδα μπορεί να ξαναγίνει πολιτιστικό κέντρο. ;
Ως το πιο αποτελεσματικό μέσο για τη χειραγώγηση μας (και μακροπρόθεσμα την εξαφάνιση μας ως έθνος), επιδιώκουν (και εν μέρει έχουν πετύχει) την πολιτιστική μας αλλοτρίωση. Προσπαθούν να καταστρέψουν ό,τι μας χαρακτηρίζει, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα ήθη και έθιμα, την τέχνη, τη συλλογικότητα και αλληλεγγύη, προβάλλοντας τα πρότυπα του ατομισμού, της αποχαύνωσης και του καταναλωτισμού, που οδηγούν στο άγχος, τη μοναξιά και τη δυστυχία. Προσπαθούν να ξεχάσουμε (ή να μη μάθουμε) την ιστορία μας, να μας πείσουν ότι είναι παλιομοδίτικο να υποστηρίζουμε το κράτος-έθνος μας, ενώ την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να ενισχύσουν το κράτος-έθνος των ΗΠΑ και να μετατρέψουν σε κράτος-έθνος την Ευρωπαϊκή Ένωση! Στην υπηρεσία τους καλοπληρωμένοι «διανοούμενοι», δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί, «ινστιτούτα», οι λεγόμενες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Μ.Κ.Ο.) και πολιτικές οργανώσεις «όλου του φάσματος». Προσπαθούν να μετατρέψουν την εκπαίδευση (ξεκινώντας από την ανώτατη) σε πεδίο επιχειρηματικών συμφερόντων (και την υγεία επίσης). Και πριμοδοτούν τα πάσης φύσεως πολιτιστικά σκουπίδια.
Όμως η Ελλάδα, όπως μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μέχρι τώρα συμβολή της στον ανθρώπινο πολιτισμό, από την αρχαία, βυζαντινή μέχρι και τη νεώτερη εποχή (παρά τις αξιολύπητες αντιρρήσεις των παραπάνω οργάνων τους...), έτσι και τώρα μπορεί, στηριγμένη στην πολιτιστική της εθνική ταυτότητα σε όλες τις πτυχές της, να συνεχίσει να εμπλουτίζει και να αναπτύσσει την πολιτιστική της δημιουργία και να συνεισφέρει έτσι ουσιαστικά στην πανανθρώπινη πολιτιστική εξέλιξη.
Άλλες πολιτικές δυνάμεις να ενισχυθούν, για ν' αλλάξει η μοίρα του τόπου μας.
Εμπόδιο για όλα τα παραπάνω είναι η κυριαρχία πολιτικών δυνάμεων που εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα, αλλά επιτυγχάνουν να παραπλανούν ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, να το αλλοτριώνουν, να το κάνουν συνένοχο στη διαφθορά τους και να αποσπούν την υποστήριξη του, έστω και μόνο με την απατηλή ελπίδα προσωπικών «διευκολύνσεων» ή την αυταπάτη συμμετοχής τους στην εξουσία. Όμως, η μοίρα του τόπου μας μπορεί ν' αλλάξει, αρκεί αυτές οι δυνάμεις να καταδικαστούν πολιτικά και να ενισχυθούν άλλες, που εκφράζουν τα
συμφέροντα του λαού και του τόπου και γι' αυτό δεν προβάλλονται από τα ΜΜΕ των «νταβατζήδων» και παραμένουν άγνωστες ή μη υπολογίσιμες για πολλούς. Το «μειονέκτημα» αυτό μπορεί και πρέπει να καλυφθεί (και για άλλους, πιο σημαντικούς, λόγους) με την απ' ευθείας επαφή ή επικοινωνία. Μεταξύ των δυνάμεων αυτών θεωρούμε ότι είναι και το ΑΣΚΕ. Όποιος συμφωνεί με τις θέσεις του και επιθυμεί να ενισχύσει με οποιοδήποτε τρόπο την προσπάθεια του μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή
Καργόπουλος Νίκος
Καρναβάς Θοδωρής
Κοντοστέργιος Σεραφείμ
Λαουρδέκης Γιώργος
Λεοντόπουλος Νίκος
Μπινίκου Πόπη
Παλλαδινός Δημήτρης
Στενός Σήφης
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)