ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Προκήρυξη ευρωεκλογών 2004

ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΚ/Ε.Ε.
Είναι αλήθεια ότι η χώρα μας παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποδοχής, ή έστω ανοχής, της Ε.Ε. Πώς εξηγείται αυτό, όταν ταυτόχρονα τα αρνητικά αποτελέσματα της ένταξης μας είναι πλέον ολοφάνερα σε όλους και όταν μάλιστα ασκείται έντονη κριτική ακόμη και από ένθερμους υποστηρικτές της;
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες - μεσάζοντες των δυτικοευρωπαϊκών συμφερόντων, με τα ΜΜΕ και τους πολιτικούς που ελέγχουν, και απ' ευθείας η Ε.Ε., εξαγοράζοντας με τα «προγράμματα» της πανεπιστημιακούς, δημοσιογράφους, διανοούμενους, τεχνοκράτες και άλλους, έχουν εξαπολύσει μια απίστευτη πλύση εγκεφάλου, για να πείσουν ότι η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. είναι ωφέλιμη ή μονόδρομος. Ιδιαίτερα «πειστικοί» είναι όσοι επικρίνουν την Ε.Ε., χωρίς να καταλήγουν στο αυτονόητο, δηλ. την αποχώρηση, την απελευθέρωση μας από την Ε.Ε.

(Ο Κ. Σημίτης επέχαιρε, γιατί μας «κλείδωσε» στην ΟΝΕ) Αυτοί είναι, κυρίως, που δημιουργούν την αίσθηση του αναγκαστικού, του «αναγκαίου κακού». Άλλη, όμως, είναι η αλήθεια.
Με τους «πανηγυρισμούς» για τη διεύρυνση με τα 10 νέα μέλη θέλουν να μας πείσουν ότι «όλοι θέλουν την Ε.Ε.». Αυτό είναι ψέμα. Η ένταξη είναι επιλογή της άρχουσας τάξης των 25 χωρών, για τη διασφάλιση της θέσης και των προνομίων της. Η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρώπης δε θέλει την Ε.Ε. Ακόμη και στις 10 νέες χώρες το 1/3 των πολιτών δεν επιθυμούσε την ένταξη, παρότι δεν έχουν ακόμη φανεί οι συνέπειες της. Στις 15 παλιές χώρες και όσες δεν μπήκαν το ποσοστό υπερβαίνει το 50%. Αυτό αποδεικνύουν ΟΛΑ τα δημοψηφίσματα που έγιναν (Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Ελβετία, Ιρλανδία, Εσθονία, Λετονία) και όλες οι δημοσκοπήσεις.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε. ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ
Α) Tη μείωση της ελληνικής παραγωγής σε όλους τους τομείς και την αύξηση της ανεργίας, της ακρίβειας και της φτώχειας.
Η ένταξη μας στην ΕΟΚ, στην Ε.Ε. και το «κλείδωμα» μας στην ΟΝΕ της είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει παντελώς η χώρα μας τον έλεγχο της οικονομίας της. Και προηγουμένως η όποια ανάπτυξη της οικονομίας ήταν στρεβλή, λόγω του κυρίαρχου μεταπρατικού χαρακτήρα της, όμως η ένταξη στην ΕΟΚ αποδιάρθρωσε πλήρως την παραγωγική μας δυνατότητα. Όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες φθίνουν, με αποτέλεσμα να επελαύνει η ανεργία και ήδη το 22% του πληθυσμού (με τα επίσημα στοιχεία) μπήκε στα όρια της φτώχειας.
Το 1980 - 81 υπήρχε κάποια ισορροπία ανάμεσα στις εισροές και τις εκροές, ενώ το 2002 το εμπορικό έλλειμμα έφτασε τα 14,7 δις ευ-ρώ και υπάρχει έλλειμμα ακόμη και στον αγροτικό τομέα. Οι κοινοτικές εισροές καλύπτουν μόνο το 26% του ελλείμματος, όταν μάλιστα το 46,5% των κοινοτικών επιδόσεων επιστρέφουν στους «εταίρους» μας και το υπόλοιπο μοιράζονται οι μηχανισμοί προπαγάνδας της.
Έτσι, για να πωλούν οι «εταίροι» τα προϊόντα τους, σε συνθήκες ασύδοτης «ελεύθερης αγοράς» και «ανοιχτών συνόρων», δανειζόμαστε υπέρογκα ποσά (το χρέος έφτασε τα 64,3 τρις δρχ.), με άμεσο αποτέλεσμα την εκτόξευση της ακρίβειας. Το κράτος έχει πλέον σχεδόν χρεωκοπήσει. Μόνο η άφρονη Ολυμπιάδα μας έλειπε...
Β) Μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια μας και την ειρήνη.
Στις κρίσεις του Αιγαίου (Σισμίκ, Ίμια) η Ε.Ε. ήταν απούσα. Δεν απαίτησε από την Τουρκία να υπογράψει τη Σύμβαση για το Δίκαιο της θάλασσας και να άρει το casus belli, αν η Ελλάδα ασκήσει το δικαίωμα, που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο, να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια. Στο Κυπριακό υποστηρίζει την Τουρκία (S-300, σχέδιο Ανάν).

Η συμμετοχή μας στην Ε.Ε. είναι ένας σοβαρός λόγος που ευθυγραμμιστήκαμε μαζί της και με τους Αμερικανούς στους απάνθρωπους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και στη φιλοϊσραη-λινή πολιτική της στη Μ. Ανατολή. Έτσι χάνουμε πολύτιμους φίλους και γινόμαστε συνυπεύθυνοι για την ένταση και την αστάθεια στην περιοχή μας.
Με τη συμμετοχή μας στον «ευρωστρατό» (άχρηστο για μας) και τις «ειρηνευτικές αποστολές» των Αμερικανών αλλάζουμε το χαρακτήρα των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μειώνουμε σοβαρά την αμυντική τους ικανότητα, σπαταλώντας μάλιστα τεράστια ποσά σε περίοδο λιτότητας.
Με όλ' αυτά αποθρασύνουμε όσους επιβουλεύονται την εθνική μας ακεραιότητα, άρα αυξάνουμε τους κινδύνους για την ειρήνη.
Γ) Τη διάλυση των δημοκρατικών μας θεσμών και τη διακυβέρνηση μας από τις Βρυξέλες, με πλήρη αδιαφάνεια και αυταρχισμό.
Με την ένταξη μας στην ΕΟΚ όχι μόνο δε διασφαλίσαμε τη δημοκρατία μας, όπως μας έλεγαν, αλλά σε μεγάλο βαθμό την καταργήσαμε. Οι περισσότερες και σημαντικότερες αποφάσεις δεν παίρνονται πλέον από την ελληνική κυβέρνηση και το ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά από όργανα της Ε.Ε., που οι συνεδριάσεις τους είναι απόρρητες και οι αποφάσεις τους υπαγορευμένες από τα μυ-στικοσυμβούλια των μεγαλοεπιχειρηματιών. Οι πολίτες συνήθως ούτε καν ενημερώνονται. Σε θέσεις κλειδιά υπάρχουν πρόσωπα μη εκλεγμένα (πρόεδρος, επίτροποι, τραπεζίτες).
Με πρόφαση την τρομοκρατία και με την καθοδήγηση των Η ΠΑ, οι χώρες - μέλη της Ε.Ε. ψηφίζουν τρομονόμους, που πλήπουν τα δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Η εξαγορά συνειδήσεων υπονομεύει τους θεσμούς και το πολίτευμα και εμβαθύνει την εξάρτηση.Και όλ' αυτά επιχειρούν να τα ενισχύσουν με Σύνταγμα - τραγέλαφο.

Δ) Την επιτάχυνση της πολιτιστικής μας αλλοτρίωσης, τον ατομικισμό και την ισοπέδωση όλων των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών μας.
Η αμερικάνικη παγκοσμιοποίηση, της οποίας ο κύριος εταίρος είναι η Ε.Ε., έχει ως πρώτο στόχο (που διευκολύνει τους υπόλοιπους) την πολιτιστική αλλοτρίωση των κοινωνιών στις οποίες εκτείνεται (ιδιαίτερα της ελληνικής), την ισοπέδωση κάθε ιδιαίτερου γνωρίσματος, όπως γλώσσα, θρησκεία, τέχνη, ήθη και έθιμα, και την επικράτηση στοιχείων (όπως ο ατομικισμός), που διαλύουν τις κοινωνικές δομές και την

ανθρωπιά. Για το στόχο αυτό χρησιμοποιεί την εκπαίδευση (Μπολόνια), τα ΜΜΕ με τα πρότυπα που προβάλλουν, την αλλόγλωσση εργοδοσία κλπ.
Όλες οι κυρίαρχες χώρες της Ε.Ε. έχουν κοινά ιστορικά στοιχεία, τις συνέχουν ο καθολικός παπισμός και ο ατομικοκεντρικός προτεσταντισμός, τα γερμανοκελτικά και λατινικά κατάλοιπα, οι απόηχοι των σταυροφοριών και της αποικιοκρατίας, που όλα λειτουργούν αντιθετικά στη δική μας ιστορική πορεία.
Ό,τι θετικό έχει κατακτήσει η Δ. Ευρώπη (Αναγέννηση, Διαφωτισμός, κοινωνικές θεωρίες, επιστήμη, τέχνη) μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε πλήρως και χωρίς να είμαστε μέλη της Ε.Ε..

Η Ε.Ε. ΔΕ «ΒΕΛΤΙΩΝΕΤΑΙ», ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ:

 

Α) Να αναπτυσσόμαστε οικονομικά, σύμφωνα με τις δικές μας ανάγκες και δυνατότητες, σε μια κοινωνία που να λειτουργεί δίκαια.
Η χώρα μας διαθέτει πρώτες ύλες, περιβάλλον, κλιματικές συνθήκες και υψηλής στάθμης ανθρώπινο δυναμικό, στοιχεία στα οποία μπορεί να βασίζεται η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με βάση τα συμφέροντα και τα προβλήματα του τόπου και της κοινωνίας.
Μόνο με την αποχώρηση από την Ε.Ε. είναι δυνατή η ανασυγκρότηση της παραγωγικής δομής της οικονομίας, παίρνοντας ακόμη και προστατευτικά μέτρα για όσο χρόνο απαιτείται.
Επειδή σύσσωμη η μεγαλοαστική τάξη της χώρας μας είναι ε-μπορομεσιτική και εξαρτημένη, προϋπόθεση για όλ' αυτά είναι να ελέγχονται η παραγωγή και τα προϊόντα της από την κοινωνία, ώστε να εξασφαλίζονται: 1) Η προώθηση των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, με την ανάπτυξη κατά το δυνατόν ολοκληρωμένης παραγωγής, από την πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν. 2) Η παραγωγή πρωτογενούς τεχνολογικής γνώσης. 3) Η στήριξη του αγροτικού και του βιομηχανικού τομέα, με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών. 4) Ο συνακόλουθος περιορισμός της ανεργίας και της κοινωνικής περιθωριοποίησης. 5) Η εξασφάλιση ανθρώπινων όρων εργασίας, ασφάλισης και περίθαλψης. 6) Η προστασία από τα μεταλλαγμένα προϊόντα. 7) Η ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με όλες τις χώρες (και με την Ε.Ε.), με βάση το αμοιβαίο όφελος.
Β) Να υπερασπίζουμε τα εθνικά μας δίκαια.
'Οταν αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. και όλους τους οργανισμούς που δημιούργησαν οι ισχυρές χώρες της Δύσης (π.χ. το NATO), θα μπορούμε να ακολουθούμε: 1) Μια εξωτερική πολιτική που θα μας εξασφαλίζει πραγματικές και ισχυρές συμμαχίες και θα συμβάλλει στη σταθερότητα της περιοχής μας. 2) Μια αμυντική πολιτική που θα στηρίζεται από το σύνολο του λαού και από Ένοπλες Δυνάμεις χωρίς μισθοφόρους, με κατάλληλο εξοπλισμό (κυρίως ελληνικής κατασκευής), που το μοναδικό τους έργο θα είναι
ναι η υπεράσπιση των συνόρων μας και θα επιβαρύνουν πολύ λιγότερο την εθνική οικονομία. Έτσι ο καθένας θα γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μας απειλεί και θα απομακρύνουμε τους κινδύνους κρίσεων.
Γ) Να εμβαθύνουμε και να διευρύνουμε τη δημοκρατία μας.
Στην Ελλάδα, την κοιτίδα της δημοκρατίας, δεν είναι δυνατό να καταργούνται de facto ή de jure δημοκρατικοί θεσμοί. Μόνο με την αποχώρηση μας από την Ε.Ε. θα μπορούμε να παίρνουμε μόνοι μας τις αποφάσεις που μας αφορούν, μέσα απ' όλους τους φορείς της λαϊκής εξουσίας (κόμματα, αυτοδιοίκηση, συνδικάτα κλπ.), που ο καθένας θα διατηρεί την αυτονομία του κι έτσι θα ξεπεράσουν τη σημερινή τους αναξιοπιστία. Η εργασία θα είναι δικαίωμα και δε θα ανταλλάσσεται με την ψήφο του πολίτη. Η ενημέρωση θα είναι ελεύθερη και αντικειμενική, γι' αυτό πρέπει να ελέγχεται από κοινωνικούς φορείς. Η πλήρης διαφάνεια και η ελεύθερη διακίνηση των απόψεων μπορούν να καταπολεμούν τη διαφθορά.
Δ) Να διασώσουμε και να αναπτύσσουμε τον πολιτισμό μας, και ως συνεισφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Μόνον όταν ανακτήσουμε την ανεξαρτησία μας, θα μπορούμε να αναπτύσσουμε τα πολιτιστικά μας στοιχεία. Στηριζόμενοι σε όσα κατακτήθηκαν μέχρι τώρα ανά τους αιώνες της ιστορικής μας πορείας θα έχουμε τη δυνατότητα να δημιουργούμε και ό,τι καινούργιο, δίνοντας και παίρνοντας με τις άλλες κοινότητες, ως αυτόνομοι όμως και όχι ως υποτακτικοί τους. Μόνο έτσι μπορεί να εξασφαλίζεται πραγματική παιδεία, μπορούν να καλλιεργούνται κοινωνικές σχέσεις ανθρώπινες, να υπάρχει πληρέστερη επικοινωνία, να δημιουργείται πραγματική πνευματική και καλλιτεχνική παραγωγή και απόλαυση, να ικανοποιούνται οι υπερβατικές ανησυχίες και αναζητήσεις τους λαού μας σύμφωνα με τα δικά μας «πιστεύω». Και μόνο έτσι θα μπορούμε να συμβάλλουμε στο πανανθρώπινο γίγνεσθαι.

ΤΟ ΑΣΚΕ ΖΗΤΕΙ ΤΗ ΣΤΗΡΗΞΗ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,

για να δυναμώσει τη φωνή του, για να συμβάλλουμε πιο αποτελεσματικά, μαζί με όλους τους Έλληνες πολίτες (και είναι πολλοί) που συμμερίζονται τις εκτιμήσεις και τις ανησυχίες μας, στην προσπάθεια για μια Ελλάδα αντάξια του πολιτισμού της, της ιστορίας της και των αγωνιστικών μας παραδόσεων. Μία προϋπόθεση γι' αυτό είναι η αποχώρηση μας από την Ε.Ε..
Επειδή κανένα πειστικό επιχείρημα δεν μπορεί να σταθεί που να υπαγορεύει την παραμονή μας στην Ε.Ε., η τελευταία γραμμή άμυνας των ευρωπαϊστών είναι η κινδυνολογία ότι, αν αποχωρήσουμε, η Ε.Ε. θα μας «εκδικηθεί» και θα δυστυχήσουμε. Νομίζουμε ότι δε χρειάζεται να απαντήσουμε σε τέτοιες αστειότητες. Θα παρατηρήσουμε, απλώς, ότι δεν μπορούν οι ίδιοι άνθρωποι να
ισχυρίζονται συγχρόνως ότι η Ε.Ε. σέβεται τη δημοκρατία και την ελευθερία. Και να θυμίσουμε ότι προέβλεπαν την καταστροφή και στην Κύπρο, σε περίπτωση που έβγαινε ΟΧΙ στο δημοψήφισμα, για να διαψευστούν πλήρως από τα γεγονότα. Ποια χώρα που απέρριψε με δημοψήφισμα την Ε.Ε. ή την ΟΝΕ υπέστη την «εκδίκηση» της Ε.Ε,; Καμία. Όλοι, και ιδίως η Ε.Ε., θα κοιτάξουν τα συμφέροντα τους, που είναι η διατήρηση καλών σχέσεων με μια ανεξάρτητη και σταθερή Ελλάδα, που προοδεύει σε όλους τους τομείς.
Η Ε.Ε. του ΑΣΚΕ: Καργόπουλος Ν., Καρναβάς θ., Κοντο-στέργιος Σ., Λαουρδέκης Γ., Λεοντόπουλος Ν., Μητσάκη Ε., Μπαντή - Βλαχογιάννη Α., Νάτση Σ., Παλλαδινός Δ., Στενός Σ,
 
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)

Τζωρτζ 12, πλ. Κάνιγγος, Αθήνα 10677, τηλ.: 210 3822315, φαξ: 210 3819887


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)