ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Προκήρυξη ευρωεκλογών 1999

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ


Α.Σ.Κ.Ε.

             Μάϊος 1999

 


Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΓΚΑΝΓΚΣΤΕΡ ΚΑΙ ΓΙΓΑΝΤΩΝΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ


   Σε πολλούς Έλληνες έκπληξη οδυνηρή προκάλεσε η απροκάλυπτη κτηνωδία των «ειρηνιστικών!» και «ανθρωπιστικών!» επιχειρήσεων των διεθνών γκάνγκστερ των ΗΠΑ και της ΕΟΚ· και αμηχανία μεγάλη η εθελοτύφλωση των λαών της Βόρειας Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης και η υμνωδία τους για τους άθλους που διαπράττουν οι «στρατιές» τους από μακριά σε βάρος των άμαχων της Γιουγκοσλαβίας. Τόση έκπληξη και τέτοια αμηχανία, που φάνηκε, προς στιγμήν, πως λησμονήσαμε τη φρικίαση που διαπέρασε όλο τον ελληνικό λαό από το διαρκές έγκλημα που εκτελείται από τους ίδιους σε βάρος του Κούρδικου έθνους και που ολοκληρώθηκε με την ανάθεση στη δική μας κυβέρνηση και προσωπικά στον Κ. Σημίτη να παγιδεύσει και να παραδώσει στους φονιάδες της Άγκυρας το μεγάλο ηγέτη, τον ήρωα Οτζαλάν. Μιαρή πράξη, Άγος μέγα, που στιγμάτισε ανεξίτηλα την ελληνική ιστορία, χωρίς ελπίδα καθαρμού, αντίστοιχη με την ενοχή που φόρτωσε ο Σημίτης και οι συν αυτώ στον Ελληνικό λαό με την συνυπογραφή, τη συνυπευθυνότητα και τη συμμετοχή σε όλες τις εγκληματικές ενέργειες του διεθνούς τρομοκράτη πλέον, του ΝΑΤΟ.

Δεν έπρεπε όμως. 'Ολοι έπρεπε να γνωρίζουν ότι αυτή είναι η ιστορία των δυτικών χωρών και ιδιαίτερα των χωρών της ΕΟΚ. Πάνω σε απροσμέτρητα εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας έχτισαν τον «πολιτισμό» τους, που υμνούν και τα εδώ φερέφωνά τους. Αφάνισαν τους μεγάλους γηγενείς πολιτισμούς της Κεντρικής Αμερικής και εξολόθρευσαν τους λαούς της, όπως και τους λαούς της Βόρειας Αμερικής με το έπος(!) του Φαρ Ουέστ... Κατέστρεψαν προαιώνιους πολιτισμούς της Αφρικής, αιματοκύλισαν και εξανδραπόδισαν τους λαούς τους. Διέλυσαν τους πολιτισμούς της Νότιας Ασίας και απομύζησαν για αιώνες τον ιδρώτα των λαών της. Και διατείνονταν πως επιτελούσαν «θεάρεστο» έργο, με προπομπούς τους ιεραποστόλους τους και με την ευλογία πάντοτε της παπικής συμμορίας. Πώς τώρα οι θλιβεροί νοσταλγοί της αποικιοκρατικής «δόξας» και των χιτλερικών θηριωδιών να μην ηδονίζονται στη θέα του αθώου αίματος και της αγωνίας που οι ίδιοι προκαλούν;

Η αντίσταση και η κινητοποίηση!

   Ευτυχώς όμως! Ευτυχώς, άρκεσε η αντίσταση του Σερβικού λαού (που τώρα αγωνίζονται και για λογαριασμό όλων , που καμιά συνδρομή μας δε θα είναι αντάξιά τους και ανεξάρτητα από το όποιο άμεσο αποτέλεσμα, έχουν ήδη αποτρέψει πολλά δεινά για το μέλλον...) για να αποκαλύψει το αληθινό πρόσωπο αυτών που ισχυρίζονται ότι είναι οι υπερασπιστές της ειρήνης, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και του πολιτισμού. Άρκεσε λίγων εβδομάδων αντίσταση για να δείξει πόσο γυμνές είναι οι πάνοπλες στρατιές τους και πόσο ευτελείς αυτάρεσκες κοινωνίες τους. Περίμεναν κατάρρευση της αντίστασης σε 92 ώρες και τώρα ζητούν εύσχημους τρόπους απαγκίστρωσης. Και αυτά, ανεξάρτητα από το ρόλο του Μιλόσεβιτς. Αλλά
 

'Ολα αυτά τα πρόβλεπε το Α.Σ.Κ.Ε., αφότου τα περισσότερα μέλη αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά τις εκλογές του ’81, διαμαρτυρόμενοι για την καταστρατήγηση κάθε επαγγελίας του, και από τότε αγωνίζεται μαζί με τα άλλα μέλη του, με διάφορες πολιτικές καταβολές, για μια Ελλάδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ.

και η αγωνιστική κινητοποίηση, όπου εκδηλώνεται χωρίς κομματικά λάβαρα και κομματική ιδιοτέλεια, του Ελληνικού λαού σημείωσε ήδη 2 μεγάλες νίκες. Ανάγκασε όλα τα Μ.Μ.Ε., που μέχρι τώρα υμνούσαν το «μονόδρόμο» της Δύσης και της ΕΟΚ, να δείξουν και να πουν την αλήθεια, έστω και για λίγο, και να αφήσουν έκθετους τους γελοίους που εξακολουθούν να εξυμνούν τον ...δυτικό πολιτισμό· ανάγκασε, λίγο πιο πρώτα, επίσης όλα τα Μ.Μ.Ε. να εκφράσουν τον αποτροπιασμό όλων των Ελλήνων για το έγκλημα στον Οτζαλάν και να σώσουν, τουλάχιστο, τους συντρόφους του και αυτούς που αρνήθηκαν την προδοσία.
   Λίγο ακόμη και η αγωνιστική κινητοποίηση του Ελληνικού λαού (έστω σαν αρχή η εκλογική...) θα μας απαλλάξει από δοτές ηγεσίες, που δε μπορεί παρά να είναι ακόμη χειρότερες από αυτούς που μας τους διορίζουν. Τουλάχιστο ας μην τους νομιμοποιούμε με την ψήφο μας.

   Λίγο ακόμη και θα απαλλαγούμε από τους διάφορους «mister», «monsieur», και τους «herr», που με ελληνικά προσωπεία λυμαίνονται τη χώρα μας και απεργάζονται την καταστροφή της.

ΤΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΠΩΣ Η ΕΟΚ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

     Μέχρι και πρόσφατα οι περισσότεροι Έλληνες, παρά τις ενδόμυχες ανησυχίες τους, δε μπορούσαν να πιστέψουν πώς η ένταξη στην ΕΟΚ δε θα ήταν για το καλό της χώρας μας, μια που όλες σχεδόν οι πολιτικές ηγεσίες την αποκαλούσαν ...μονόδρομο και όλοι οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης την εξυμνούσαν. Πώς, έλεγαν, μπορεί ένας 'Ελληνας πολιτικός να μη θέλει το καλό της πατρίδας του και γιατί τόσες χώρες θέλουν να μπουν σ' αυτήν;

   Τώρα όμως που φάνηκαν τα αποτελέσματα παντού, τώρα που το μέλλον διαγράφεται καθαρά, τώρα που έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο η ΕΟΚ, τώρα άρχισαν να καταλαβαίνουν όλοι ότι:

  Η οικονομία μας διαλύεται σε όλους τους τομείς της, διότι κοινωνία που δεν ελέγχει την οικονομία της, δε σχεδιάζει η ίδια την ανάπτυξή της σύμφωνα με τις ανάγκες, τα μέσα και τα χαρακτηριστικά της, που δεν προστατεύει με κάθε τρόπο την παραγωγή της, έχει προδιαγεγραμμένο το τέλος της· και δεν είναι ανάπτυξη να θέλουμε να είμαστε με τους «νικητές» και έτσι να πλουτίσουν τα κοράκια που μάζεψε Παπαντωνίου πάνω στα ερείπια και τις σάρκες του Σερβικού λαού με το νέο σχέδιο Μάρσαλ(!). Και η διαφθορά, που νομίζαμε ότι οι ευνομούμενες(!) χώρες της ΕΟΚ θα μας την περιόριζαν, ανθεί, με τις ευλογίες και κατά το παράδειγμά της ...

   Η κοινωνία μας κινδυνεύει όχι απλά να γίνει κοινωνία των 2/3 (των 2/3 λένε, για να ελπίζει κάθε αφελής πως θα είναι με τους πολλούς και όχι με το ...1/3 των εξαθλιωμένων, που φυσικά θα είναι τα 3/4, τουλάχιστον), αλλά ολόκληρη να περιθωριοποιηθεί, εκτός από τους εργολάβους των έργων για διευκόλυνση του ευρωπαϊκού εμπορίου και τους πλουσιοπάροχα αμειβόμενους (με δικά μας χρήματα) υποστηρικτές της. Τα όσα μας «δίνουν» (και ουσιαστικά τα παίρνουν πίσω) είναι μικρό μόνο μέρος αυτών που παίρνουν και κερδίζουν από μας. Ήταν αρκετή μόνο η συνειδητοποίηση ότι ακόμη και στην αγροτική παραγωγή, που μέχρι το '80 είχαμε μεγάλο πλεόνασμα στις αντίστοιχες ανταλλαγές, τώρα το έλλειμμα (!) διαρκώς διογκώνεται.

Διευθυντής εφημερίδας, φίλα προσκείμενος προς την ΕΟΚ, δηλώνει, σχολιάζοντας δημοσκόπηση:  «Οι Έλληνες είναι ανώριμοι ...θεωρούν ως μεγαλύτερο πρόβλημα την ανεργία και ταυτόχρονα δηλώνουν πίστη στην ΟΝΕ!!» 
Δηλαδή ΟΝΕ=ΑNEPΓIA.

Τα Εθνικά μας θέματα συνεχώς μεταβάλλονται σε εθνικούς κινδύνους, αφού οι χώρες της ΕΟΚ είναι πάντοτε με τους εχθρούς ή αντιπάλους μας, γιατί έτσι θα μπορούν πιο εύκολα να πουλούν τα προϊόντα τους, ενώ εμάς μας έχουν δεδομένους.

Η πολιτική στη χώρα μας εμποδίζεται από το να διαμορφώνεται ελεύθερα από τον ελληνικό λαό, που έπρεπε να εκφράζει. Οι διορισμένοι από την ΕΟΚ (και τις ΗΠΑ) πολιτικοί ηγέτες την έχουν καταντήσει εθελοδουλία και υποταγή στο διευθυντήριο της ΕΟΚ και των ΗΠΑ, που απέδειξαν και στη λειτουργία των θεσμών τους και στην ενημέρωση των πολιτών τους το πώς αντιλαμβάνονται τη δημοκρατία.

Τα Εθνικά μας γνωρίσματα. n γλώσσα, n Ορθοδοξία, η παιδεία, οι προσωπικές μας σχέσεις, οι τρόποι ζωής συστηματικά υπονομεύονται από τους υπάλληλους αυτών που, έχοντας κοινή καταγωγή, ιστορία (αποικιοκράτες), γλώσσα και θρησκεία, μας αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει επιτιμητές και εμπόδια στα άνομα σχέδιά τους.

Τώρα όλοι σχεδόν διαισθάνονται ότι όλα θα λειτουργούν σε βάρος μας, όσο θα παραμένουμε στην ΕΟΚ και ότι αυτοί που θέλουν να μπουν σ' αυτήν έχουν πολλά κοινά μ' αυτούς ή απλώς, οι ηγέτιδες τάξεις τους θέλουν να εξασφαλισθούν από τις απαιτήσεις των λαών τους με την επίκληση και την προστασία (!) της ΕΟΚ.

Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

Τώρα πια είναι εύκολο να συμφωνήσουν πολλοί με μας ότι, μόνο αν καθορίζουμε εμείς τις τύχες μας, έχουμε ελπίδες να αναπτύξουμε την οικονομία μας ανάλογα με τις δυνατότητες, τα μέσα (και είναι πολλά), τις επιθυμίες και χαρακτηριστικά μας. Και δεν είναι, βέβαια, ανάπτυξη τα αεροπλανάκια - χρηματιστήρια, όπου το 97% των ποσών
 

O Υπουργός της Ανάπτυξης(!) δηλώνει:
«Τα καζίνα είναι κατάλληλο πεδίο αξιοποίησης των πλεονασμάτων του εισοδήματος»!!
Αυτή είναι, λέμε εμείς, η ανάπτυξη που μας οδηγεί η ΕΟΚ και αυτοί οι πολιτικοί που αυτή μας διορίζει.

είναι τζόγος και μόνο το 3% αποβλέπει στην παραγωγή! Να οργανώσουμε την κοινωνία μας δίκαιη, με ισότιμα μέλη και πραγματικούς ανθρώπους, χωρίς καπιταλιστική ή άλλη εκμετάλλευση, να προσφέρουμε πραγματική παιδεία σε όλους, όπου και όποτε θέλουν, χωρίς κανένα αποκλεισμό, που οδηγεί σε φασιστικές ή άλλες επικίνδυνες ομάδες· να αποκαταστήσουμε τη χαμένη τιμή των σοσιαλιστικών ιδανικών, που τώρα λοιδωρούνται, μετά την τραυματική εμπειρία του «υπαρκτού σοσιαλισμού» και την πολιτική των διάφορων Μπλέρ, Σρέντερ, Ντ' Αλέμα και Σημίτη! Να προστατεύουμε τα Εθνικά, τα πολιτιστικά μας χαρακτηριστικά, συνεισφέροντας έτσι στην πολυπολιτισμική και πολυεθνική μελλοντική πανανθρώπινη κοινωνία.

    Αν απαλλαγούμε (γι' αυτό αρκεί μόνο η ψήφος μας!) από αυτούς που, αντί να απειλούν τους εχθρούς, προσπαθούν να εκφοβίζουν το λαό μας· από αυτούς που είτε εκθειάζουν το ΝΑΤΟ και την ΕΟΚ, είτε τους κατηγορούν, ακόμη και έντονα, αλλά τελικά προτείνουν την παραμονή (!) με φληναφήματα όπως «Ευρώπη των λαών» (!) ή «ρήξες» και έτσι τους στηρίζουν πιο αποτελεσματικά· αν εκφραστεί και πολιτικά η δυναμική που άρχισε να εκδηλώνεται, ακυρώνοντας το πολιτικό σκηνικό που μας έχουν επιβάλει με τα κυβερνητικά κόμματα από τη μια και τη βολική «αντιπολίτευση» από την άλλη, κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την καινούργια πορεία.

Γι' αυτό και :

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΑΣ

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Γραφεία : Τζωρτζ 12, 7ος όροφος, πλ. Κάνιγγος, Αθήνα 106-77, τηλ. 3822315, FAX 3819887

Υποψήφιοι του Α.Σ.Κ.Ε.

ΚΑΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΕΝΟΣ ΙΩΣΗΦ
ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΕΦΑΛΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ-ΜΠΑΝΤΗ ΛΟΡΕΤΑ
ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ 
ΠΟΥΡΓΕΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
ΑΛΕΙΦΘΗΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ 
ΜΙΣΤΕΛΟΓΛΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗΣ
ΚΑΤΣΑΒΟΧΡΗΣΤΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΚΟΝΤΟΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ 
ΞΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΑ
ΜΙΜΙΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΜΠΥΛΑΥΚΑ ΑΝΝΑ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΦΑΡΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΑ 
ΜΠΑΜΠΑΝΙΩΤΗ ΙΩΑΝΝΑ 
ΤΣΕΛΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 
ΑΣΗΜΑΚΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 
ΠΑΠΑΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ
ΜΕΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 
ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ 
ΝΤΑΝΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΠΙΔΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)