Εκτύπωση αυτής της σελίδας
29/10/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

  Δεν αρκούσε η λεηλασία που υπέστησαν χώρες και κοινωνίες από τους χρυσοκάνθαρους τραπεζίτες και χρηματιστές με την πλήρη στήριξη των κυβερνήσεων και των υπερεθνικών οργάνων και οργανισμών, δηλ. της Ε.Ε. με την Κομισιόν της, του Δ.Ν.Τ., της Παγκόσμιας Τράπεζας κ.λ.π. Αυτοί, αντί να δημεύσουν τις τεράστιες περιουσίες και τα ιλιγγιώδη κέρδη των υπεύθυνων γι’ αυτή την κρίση και να τα ανακατανείμουν στους πληγέντες, πιστοί στα νεοφιλελεύθερα δόγματα του ασύδοτου κέρδους και κινδυνολογώντας ασύστολα, επιβαρύνουν με νέα θηριώδη ποσά τα θύματα για να τα δώσουν στούς θύτες ώστε να συνεχίσουν αδιατάρακτα το ληστρικό τους έργο. Το κωμικοτραγικό είναι ότι για το θεαθήναι θέλουν ως εποπτικό όργανο του χρηματοπιστωτικού συστήματος το Δ.Ν.Τ. δηλ. το λύκο να φυλάει τους άλλους λύκους. Ετσι είναι απολύτως βέβαιο ότι η νέα κρίση θα είναι θέμα χρόνου.
    Στη χώρα μας με το ανεξέλεγκτο δημόσιο χρέος η κυβέρνηση με τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να επιβαρύνει με νέο δανεισμό το κοινωνικό σύνολο, που φθάνει 11% του ΑΕΠ, για να τα δώσει στους τραπεζίτες, και όχι απ’ ευθείας για τη στήριξη του παραγωγικού δυναμικού, χωρίς καμμία πραγματική εξασφάλιση στα χνάρια των αλήστου μνήμης «προβληματικών επιχειρήσεων» που πλήρωσε πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός για να τα επιστρέψει το ΠΑΣΟΚ στους παλιούς ιδιοκτητές τους που τις είχαν λεηλατήσει.
  Ελπίζουμε ότι λαοί και κοινωνίες θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια τους για να θέσουν τέρμα σ’ αυτό το σύστημα που τους απομυζά τη ζωή