Εκτύπωση αυτής της σελίδας
26/2/2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΙΜΙΤΣ

   Ο κ. Νίμιτς, εκπρόσωπος του αμερικανού Προέδρου Κλίντον, που μετονομάστηκε σε εκπρόσωπο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, με τις προκλητικές προτάσεις του (χειρότερες από το επονείδιστο σχέδιο Ανάν) αποδεικνύει ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο στόχαστρο κυρίως των "μεσολαβητών" (ΗΠΑ, Ε.Ε. κ.λ.π.) και δευτερευόντως των προτεκτοράτων που δημιουργούν στα Βαλκάνια. Είναι απορίας άξιο για ποιό λόγο αυτό δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό και θεωρούνται οι προτάσεις Νίμιτς ως βάση διαπραγμάτευσης..
   Η χρήση του ονόματος της Μακεδονίας για το κράτος των Σκοπίων όχι μόνο παραχαράσσει την ιστορία και τον πολιτισμό μας, αλλά επιτρέπει στους γείτονες να ενισχύουν τις βλέψεις τους σε βάρος της χώρας μας, σ' ένα περιβάλλον όπου οι "μεσολαβούσες" χώρες επιδιώκουν την πυροδότηση αντιθέσεων, την πολυδιάσπαση κρατών και τον πλήρη έλεγχό τους.
  Ελπίζουμε ότι οι πολιτικές ηγεσίες του τόπου, έστω και την ύστατη στιγμή, θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Σε διαφορετική περίπτωση να γνωρίζουν ότι η πράξη τους θα καταγραφεί ως ιστορικό έγκλημα και δε θα αναγνωριστεί ποτέ από τον ελληνικό λαό, ο οποίος έχει τα μέσα να αγωνιστεί για τη δικαίωσή του, που θα συμβάλει στη φιλία και συνεργασία των βαλκανικών λαών.