Εκτύπωση αυτής της σελίδας
24/4/2018

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Κείμενο σε pdf

Η  «μεγάλη ευκαιρία», όπως διατυμπάνιζαν Τσίπρας και Κοτζιάς για την «επίλυση»  του Σκοπιανού και του Αλβανικού, σύμφωνα με τα κελεύσματα των υπερατλαντικών αυθεντών τους, για να «επικεντρωθούν» στα ελληνοτουρκικά, ναυάγησε (όπως και η «επιχείρηση» NOVARTIS).

Ο «διαλλακτικός» Ζάεφ και ο αντίστοιχος της Αλβανίας Ράμα τα θέλουν όλα από αυτούς τους «συναινετικούς», που έχουμε στο πολιτικό μας σύστημα. Αυτοί είναι ικανοί να συμφωνήσουν στην ένταξη των Σκοπίων με το όνομα  FYROM στο ΝΑΤΟ ως παρατηρητών (το Plan B των ΗΠΑ)  και να μην αντιταχθούν στην εναρξη ενταξιακών διαπραγματευσεων με την Ε.Ε.

Οι εγχώριες ελίτ πάντα κρατούσαν υποχωρητική και ψοφοδεή στάση στις τουρκικές απειλες. Κατά τη διάρκεια των «διαπραγματεύσεων» για το  Σκοπιανό και το Αλβανικό «ξεσπάθωσαν» κατά της Τουρκίας, έτσι  ώστε οι «λύσεις» τους να πέσουν στα μαλακά. Τώρα μετά τα  ναυάγια τι θα κάνουν με την Τουρκία;  Θα επανέλθουν στην αιδήμονα στάση τους;

 Τι θα επικαλεστούν ;

Tην «επιθεση φιλίας»  Ερντογάν. που ζητά ως αντάλλαγμα τους 8 Τούρκους  για ν’αφήσει τους 2 Ελληνες στρατιωτικούς (η «ανεξάρτητη» Τουρκική Δικαιοσύνη!!) ;

 Ή τη γαλλική βοήθεια Μακρόν, με το αζημίωτο;

   Και για να μην ξεχνάμε («η Ελλάδα έχει δίκιο στο Αιγαίο, αλλά εμείς δεν έχουμε κανένα συμφέρον να αναμιχθούμε» Αλέν Ρισάρ Γάλλος υπουργός Αμυνας το 2000).

          Τι θα γίνει με τα 12 μίλια ; Ή μήπως τα έκαναν «γκρίζα» και αυτά μαζί με τα νησιά και τις σημαίες;

          Τελικά κυματίζουν οι  σημαίες στα νησάκια των Φούρνων;