ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

20/4/2019

Επέτειος πραξικοπήματος Δημοκρατία-Ε.Ε. και ο κ. Παυλόπουλος

Κείμενο σε pdf

 

              Είναι πλέον γνωστό ότι ο κ. Παυλόπουλος ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει καταντήσει κοινός κράχτης και υμνητής της «Ευρώπης» (εννοεί την Ε.Ε.), του   θύτη της Ελλάδας, αγνοώντας ότι οι μισοί, τουλάχιστον,  Ελληνες είναι δυσαρεστημένοι έως αγανακτισμένοι  με αυτήν.

 

          Με αφορμή το χουντικό πραξικόπημα του 1967, όμως, υπερέβη εαυτόν. Μας προέτρεψε («ενόψει των κρίσιμων προσεχών Ευρωεκλογών») «να υπερασπισθούμε τη Δημοκρατία τόσο στη χώρα μας όσο και στη Μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια, την Ευρωπαϊκή Ένωση, υψώνοντας με την ξεκάθαρη ετυμηγορία μας "τείχος" αδιαπραγμάτευτης αντίστασης εναντίον όλων εκείνων, οι οποίοι επιβουλεύονται, ευθέως και απροκαλύπτως, τους δημοκρατικούς θεσμούς εν γένει καθώς και αυτό τούτο το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

 

          Να υπερασπισθούμε, δηλαδή, το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα», το απαύγασμα του ολοκληρωτισμού και της βίαιης επιβολής, που έχει μεταβληθεί σε γερμανικό μηχανισμό παραγωγής πλούτου, μέσω της φτώχειας, της δυστυχίας, της διαρπαγής, και της αύξησης  των ανισοτήτων. Στην Ελλάδα μάλιστα επιδιώκουν τη συρρίκνωση της ανεξαρτησίας και της ακεραιότητάς της...  Οι αντίθετοι, «οι οποίοι επιβουλεύονται», υπονοούνται ως αντιδημοκράτες καθώς και με όλα τα επίθετα της συριζέικης «πολιτικής ορθότητας»!

 

          Ο κ. Παυλόπουλος, προφανώς, αγνοεί ότι η προάσπιση της Δημοκρατίας προϋποθέτει τη διεύρυνσή της, με τη θέσπιση της λαϊκής συμμετοχής, μέσω θεσμών άμεσης δημοκρατίας και δημοψηφισμάτων,  για τον έλεγχο της πολιτικής εξουσίας και της λειτουργίας της Δημοκρατίας. Αυτά όμως είναι très banal για τη «Μεγάλη Ευρωπαϊκή μας Οικογένεια».

 

  

 


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)