Εκτύπωση αυτής της σελίδας
7/5/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 6ης/5/2012

  Ο ελληνικός λαός έδωσε σήμερα με την ψήφο του μια περήφανη απάντηση στους ξένους δυνάστες-τοκογλύφους, στους εκβιασμούς τους και στα ελληνόφωνα φερέφωνά τους, πολιτικούς, ΜΜΕ κ.λπ. Το ΑΣΚΕ χαιρετίζει το εκλογικό αποτέλεσμα και τις πολιτικές δυνάμεις που συνέβαλαν στην καταδίκη των μνημονίων. Στην καταδίκη αυτή συνέβαλε και το ΑΣΚΕ, με τις μικρές του δυνάμεις, παρότι δε συμμετέσχε στις εκλογές.
  Το καθεστώς κατοχής που επέβαλαν στην πατρίδα μας δεν είναι αποδεκτό πλέον και η πολιτική των μνημονίων δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όποια κυβέρνηση κι αν σχηματίσουν, με τη βοήθεια του άκρως αντιδημοκρατικού εκλογικού συστήματος, θα είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, που σύντομα θα καταρρεύσει. Οι συνένοχοι της κατοχής πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τώρα το ερώτημα είναι όχι τι δε θέλει ο ελληνικός λαός, αλλά τι θέλει. Ποιες είναι οι βασικές θέσεις πάνω στις οποίες μπορεί να στηριχθεί μια πολιτική απελευθέρωσης; Το ΑΣΚΕ θεωρεί ότι μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα άσκησης φιλολαϊκής πολιτικής. Μόνο βελτιώσεις οριακές και εφήμερες είναι πιθανές, σε μια πορεία που οδηγεί εκ του ασφαλούς προς την καταστροφή. Αυτή η πορεία δεν ανακόπτεται ακόμη κι αν η λαϊκή ετυμηγορία προστάζει την ανακοπή της, όπως αποδείχθηκε και με τα δημοψηφίσματα στη Γαλλία και την Ολλανδία για το Ευρωσύνταγμα. Δημοκρατία και Ε.Ε. είναι έννοιες ασυμβίβαστες.
  Το ΑΣΚΕ θεωρεί ότι μια πολιτική απελευθέρωσης πρέπει να στηρίζεται στην αποχώρηση από την Ε.Ε. και όλους τους λεόντειους οργανισμούς, στον έλεγχο της παραγωγής και των προϊόντων της από την κοινωνία, στην ανάπτυξη της χώρας με την αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών της πηγών, στη διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας, στη διαφύλαξη της εθνικής μας ακεραιότητας, στην επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών πλην των πραγματικών πολιτικών προσφύγων και στην προάσπιση και ανάπτυξη του πολιτισμού μας. Αυτή την πολιτική δεν μπόρεσε να προβάλει και μέσω των εκλογών το ΑΣΚΕ, αφού δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις οικονομικές απαιτήσεις για τη συμμετοχή του. Πιστεύουμε ότι αυτό θα το κάνουμε στις επόμενες εκλογές, που δε θ’ αργήσουν, με τη βοήθεια όλων των φίλων μας, που γίνονται συνεχώς περισσότεροι.