Εκτύπωση αυτής της σελίδας
27/6/2015

Ανοίγει, ούτως ή άλλως, ο δρόμος για το πραγματικό δημοψήφισμα

Κείμενο σε pdf

Αν γίνει, και όποτε γίνει, το προτεινόμενο δημοψήφισμα, το ΑΣΚΕ θα ψηφίσει ΟΧΙ. ΟΧΙ, όμως στην τελική (;) πρόταση των ορνέων της Ε.Ε. και την ανάλογη της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά στην ουσία του δημοψηφίσματος, δηλαδή για την παραμονή μας στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ της !

Αυτό είναι το μόνο, δυστυχώς, θετικό στοιχείο της πρότασης. Ανοίγει ουσιαστικά, εκούσια ή ακούσια..., το δρόμο για την αντιμετώπιση του μεγάλου, του σημαντικότερου εμποδίου στην όποια πρόταση και προσπάθεια Ανάπτυξης και Ανάταξης της ελληνικής κοινωνίας, ανεξάρτητα από τις ψευδεπίγραφες, ανεύθυνες και κουτοπόνηρες προθέσεις της κυβέρνησης και των πατρώνων της.

Τα πρόθυμα, από την άλλη, για θυσίες των άλλων (!) κόμματα της αντιπολίτευσης, Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, δεν αποκλείεται να «νικήσουν», προσωρινά όμως. Οταν, επιτέλους, αρχίσει η πραγματική συζήτηση για το τι σήμανε για την ελληνική κοινωνία και τη χώρα μας η είσοδος μας στην ΕΟΚ-Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ της και τι κέρδη επέτυχαν οι ίδιοι και όσους πραγματικά εκπροσωπούν, τότε όσο και αν κραυγάζουν τα ΜΜΕ τους, οι κονδυλοφόροι και «αναλυτές» τους, θα δουν τι θα σημαίνει η, πιθανή, «νίκη» τους. Τώρα φάνηκε ποίοι είναι, πραγματικά, οι εταίροι μας, ποιά είναι φύση της Ε.Ε, και τι σημαίνει το πάση θυσία στο ευρώ.

 Αφού ολοκληρωθεί η σημερινή διαδικασία, αν ολοκληρωθεί..., θα επανέλθουμε αναλυτικότερα.