ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΕΛΙΑΜΕΠ – Σόρος αδελφωμένοι στα Βαλκανια

Το Σαββατοκύριακο, στις 14-15 Οκτωβρίου 2023 διοργανώθηκε στα Τίρανα «ένα φόρουμ» από την «Κοινωνία Πολιτών» για τα Δυτικά Βαλκάνια CSF για ζητήματα διεύρυνσης της Ε.Ε. και τη διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων σ’ αυτήν, κατά την άποψη των οποίων, η ρωσσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας υπογραμμίζει τη σημασία της διεύρυνσης αυτής.

Το «φόρουμ» οργανώθηκε από το Open Society Foundation στα Δυτικά Βαλκάνια σε συνεργασία με το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Cooperation of Development Institute των Τιράνων.

Το Open Society Foundation, δηλαδή το Ιδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του  Σόρος που πρόσφατα πέρασε στον  έλεγχο του γυιού του Αλεξάντερ, είναι γνωστό ότι έχει σκοπό την προώθηση της παγκοσμιοποίησης, κόντρα στα συμφέροντα των Εθνικών Κρατών. Ειδικά στα Βαλκάνια καταγγέλλεται ότι προσπαθεί με υπόγειες και φανερές χρηματοδοτήσεις και χορηγίες να αποσταθεροποιήσει κράτη με λαούς που έχουν βαθείςσυνεκτικούς δεσμούς όπως η Σερβία, η Αλβανία, η Ρουμανία, καθώς σχετικές καταγγελίες έχουν κάνει ο Βούτσιτς στη Σερβία, ο Ιλίρ Μέτα στην Αλβανία και ο Λίβιου Ντραγκνέα στη Ρουμανία. Κάτι παρόμοιο επιχειρεί και στην  Ελλάδα, κυρίως με την οργάνωση Solidarity Now, με προεδρεύουσα την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη!Ενώ αντίθετα χρηματοδότησε στο παρελθόν το προεκλογικό αγώνα του Ζάεφ στα Σκόπια.

Οσο για το γνωστό μας ΕΛΙΑΜΕΠ έχει χαρακτηρισθεί ως «ναός ενδοτικής πολιτικής έναντι της Τουρκίας», κήρυκας και απόστολος εθνικού μαρασμού και υποτέλειας, με την πρόταση για άνευ όρων αποδοχή τουρκικών αξιώσεων, «λίκνο ενδοτισμού», κ.λπ.

Το ΕΛΙΑΜΕΠ λοιπόν χέρι – χέρι με το Ιδρυμα του Σόρος διοργάνωσαν το παραπάνω συνέδριο – «φόρουμ», όπως το ονομάζουν, για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων Αλβανία, Βοσνία, Ερζεγοβίνη, Κόσοβο, Σκόπια, Σερβία στην Ε.Ε.

Και ερωτάται: Ένα Ιδρυμα που υποτίθεται ότι υπηρετεί την εξωτερική πολιτικής της Ελλάδος, πώς συνεργάζεται με άλλο Ίδρυμα που σκοπό έχει τη διάλυση των Εθνικών Κρατών;

Τι συνδέει τα δύο υποτίθεται, αντιθέτων σκοπών, Ιδρύματα;


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)