ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

ΑΠΕΙΛΕΣ από το ΔΙΕΘΝΗ ΠΕΡΙΓΥΡΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ και ΧΑΟΣ στο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ

 

διεθνής περίγυρος

Δυστυχώς για τη χώρα μας, αδύναμη και απροετοίμαστη από τις γνωστές (απλά) ελληνόφωνες, ηγεσίες της, οι εξελίξεις στον κοντινό και ευρύτερο περίγυρό της μόνο ευνοϊκές δεν είναι. Πολλές και αλλεπάλληλες οι προκλήσεις (ακόμη και οι φαιδρές γίνονται επικίνδυνες, όταν δεν αντιμετωπίζονται...) εκδηλώνονται από Αλβανία(!), Σκόπια, Τουρκία, Γερμανία (πέρα από την εσωτερική στυγνή επέλαση σε όλα τα πεδία), ακόμη και από τη Ρωσία, που (ορθά από την πλευρά της) αντιδρά στις ευρωπαϊκές ανοησίες.

Οι σοβαρότεροι όμως κίνδυνοι προέρχονται από τη μεγάλη «φίλη» μας, τις ΗΠΑ, που για διάφορους λόγους εμπλέκονται ηγετικά και μακιαβελικά (...) στις επεμβάσεις στην Ουκρανία και Ιράκ, Συρία, τάχα (;) κατά των τζιχαντιστών στη Μέση Ανατολή, με φαινομενικά, αντιφατικές ενέργειες υπέρ και κατά (!) των συμμάχων τους (κυρίως Γερμανίας και Τουρκίας... Αναλυτικότερα σε αντίστοιχα κείμενα σ’αυτο το φύλλο της «Ε»). Πλήττουν όμως ή απειλούν επικίνδυνα και την ανοχύρωτη χώρα μας, ιδιαίτερα σε όλα τα εθνικά ζητήματα, με Σκόπια, Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο, ώστε να τα διευθετήσουν όπως θέλουν σε βάρος μας και να διευκολυνθούν στους πολύπλευρους στόχους τους, με τη βοήθεια των εδώ οργάνων τους, είτε βρίσκονται στην κυβέρνηση είτε, ιδίως, ετοιμάζονται να μπουν σε αυτήν, αυτοδύναμα, ή με (αδύναμες) συνεργασίες

 χειρότερα στο εσωτερικό πεδίο

 Στο εσωτερικό όχι μόνο δε φαίνεται «κανένα φως στο τούνελ»(!), άλλα όλα παντού επιδεινώνονται. Η εκτύλιξη των φάσεων του Πειράματος επιταχύνεται. Απαιτούν οι «εταίροι» μας, δηλ. οι Γερμανοί, όχι μόνο την πιστή τήρηση των συμφωνηθέντων, αλλά και να πείσουν οι κυβερνώντες τους Ελληνες πόσο καλή και επωφελής είναι η ...λιτότητα. Ολα όσα απαιτούν αποδεικνύεται πλέον ότι εξυπηρετούν την ολοκλήρωση κατάληψης της χώρας χωρίς κανένα κόστος. Πλειστηριασμοί στο 1/3(!) της αντικειμενικής αξίας, κατάργηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, πλήρης ιδιωτικοποίηση της υγείας, σταδιακή κατάργηση της εθνικής παιδείας, απελευθέρωση(!) των επαγγελμάτων κ.λπ, ώστε ελεύθεροι και ασύδοτοι να επελάσουν οι Γερμανοί «επενδυτές», αφού θα έχουν εν τω μεταξύ καταστεί παρίες τα 9/10 των ιθαγενών. Μάλιστα επιδίδονται και σε επίδειξη γερμανικής θρασύτητας: Ο διαβόητος Φούχτελ, με χιτλερικό ύφος απαιτεί λεπτομερή στοιχέια από όλους τους Δήμους της χώρας, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, χωροταξικά και ...σκουπιδικά! Και κανένας δε διαμαρτυρήθηκε, ούτε καν η «ευαίσθητη» κα Δούρου...

 Μοναδική αντίδραση στα παραπάνω είναι ο ορυμαγδός για τον ...τάφο της Αμφίπολής, οι 3-4 «παιδόφιλοι» εκπαιδευτικοί του Λοβέρδου, η ...Αναθεώρηση του Συντάγματος (αυτό μας έλειπε τώρα) και το σούργελο της άμεσης εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας, που πραγματικά συνιστά «γελοιοποίηση του θεσμού», όπως είπε σύντροφος του κ. Κουβέλη!

Προτείνονται τα πιο απίθανα ονόματα, από τη Δαμανάκη(!), τον Κωνσταντόπουλο, τη κα Βαρδινογιάννη(!), τον Καμίνη(!!), την κα Αρβελέρ (όταν της ζήτησαν να υπογράψει κείμενο διαμαρτυρίας κατά της χούντας, είπε «εγώ είμαι Γαλλίδα», στα γαλλικά je suis française...), και άπειροι άλλοι, όπως ο κ. Πικραμμένος, ο νομιμοποιητής του Μνημονίου, που δεν του έφτανε που τον έχρισαν για ένα (προεκλογικό) μήνα πρωθυπουργό. Θλιβερό θέαμα, όντως, ξένοι, μασόνοι, καναλάρχες, Σημίτιδες κ.λπ να θέλουν δικό τους πρόεδρο.

Και ως επιστέγασμα ξεκίνησε ήδη ανελέητος πόλεμος, αμυντικός και επιθετικός, μέχρις εσχάτων για τις εκλογές!

Το πολιτικό σκηνικό

Το κυβερνητικό στρατόπεδο

Στην κυβέρνηση όλοι τα έχουν χαμένα και ο καθένας λέει και πράττει ό,τι (νομίζει ότι) τον συμφέρει. Εχουν χάσει κάθε δυνατότητα πρωτοβουλιών και ελπίζουν μόνο σε θαύματα. Ομως ακόμη και χρυσάφι (που λέει ο λόγος) να πιάσουν, το μετατρέπουν αμέσως σε κάρβουνο.

Η Ν.Δ. ο «ισχυρός» κυβερνητικός εταίρος, κινδυνεύει με καταποντισμό. Είναι αλήθεια ότι ό,τι επιβάλλει η Τρόικα είναι και το δικό της πρόγραμμα, όμως δεν πρόβλεψε ότι οι Γερμανοί θα θυσίαζαν και τους δικούς τους, δηλ. την πρόθυμη μεγαλοαστική τάξη,  και θα κατέλυαν απροκάλυπτα κάθε εθνική κυριαρχία, έστω και δοτή, και τώρα το πληρώνει.

Ο Σαμαράς, πέρα από «λίγος» αποκαλύπτεται και αφελής και, για πολλούς, ο Ελληνας Κουίσλινγκ! Η συνάντηση του Βερολίνου αποδείχτηκε φιάσκο, παρά τις προειδοποιήσεις του εκεί πρέσβη, εξαδέλφου του, Ζωγράφου, που παραιτήθηκε.

 Θέλει  πρώιμη εκλογή Προέδρου, χωρίς να έχει προεξοφλήσει τις 180 ψήφους, στηριζόμενος σε μάταιες ελπίδες «δώρων» από Ε.Ε. , δηλ. τη Γερμανία, που απαιτεί μέτρα που είναι αδύνατο να ψηφιστούν. Ουσιαστικά τον εγκατέλειψαν. Οι εορτασμοί για τα 40 χρόνια της Ν.Δ., τελικά, δεν πρόκειται να του δώσουν τίποτα. Αν επικρατούσε η κοινή λογική, θα έπρεπε να αντιδράσει στις στυγνές απαιτήσεις τους, να προτάξει «κόκκινες γραμμές» και να ζητήσει ο ίδιος εκλογές, ώστε να περισώσει ό,τι μπορεί. Τώρα η πολιτική όξυνση δεν τον ωφελεί. Αντίθετα θα δώσει την ευκαιρία ακόμη και στη Ντόρα (μέσω Καρατζαφέρη) να τον αμφισβητήσει, μετά μάλιστα την πρόσφατη βόμβα του (Καραμανλικού...) Τζιτζικώστα να παραιτηθεί, για κυβέρνηση εθνικής ενότητας, με άλλον πρωθυπουργό! Μάλλον τελείωσε άδοξα και δεν προλαβαίνουν να έρθουν στα πράγματα οι Ρεπουμπλικάνοι στις ΗΠΑ (που φαίνεται να τον ώθησαν να παραδοθεί στη Μέρκελ), για να τον σώσουν.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ ουσιαστικά δεν υπάρχει, πλέον. Ο αλλοπρόσαλλος Βενιζέλος το ίδιο. Τα, εντός και εκτός, στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ, που το μόνο που επί 40 χρόνια τους ενδιέφερε ήταν η νομή της εξουσίας, στρέφονται για σωτηρία (και συνέχιση στο φαγοπότι) στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά εις μάτην. Ο σημαιοφόρος τους Σκανδαλίδης αποκαλείται από συριζαίους «φαυλοεπίφαυλος»! Και δεν αποκλείεται οι ίδιοι να ρίξουν την κυβέρνησή τους προ του ερχόμενου Φλεβάρη και ό,τι γίνει... Και ενώ ο Τσίπρας δηλώνει πως αποκλείεται συνεργασία του με Σαμαρά ή Βενιζέλο (αφήνοντας ανοικτό το θέμα με Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ!), ο Λαφαζάνης δηλώνει ότι αποκλείεται Ν.Δ. και ΠΑ.ΣΟ.Κ, και όποιος έχει ψηφίσει μνημόνια. Σπαραγμός!

Οι αντιπολιτευόμενοι

Η κυβέρνηση του Ομπάμα φαίνεται ότι βιάζεται να κλείσει τα θέματα που θα τον έφερναν σε δυσκολίες στις ουκρανικές και μεσανατολικές περιπέτειες που σχεδίασε και έτσι επιτάχυνε την προώθηση προς την εξουσία του Τσίπρα, που φαίνεται πως είναι έτοιμος (να δούμε όμως τι θα πουν και οι «σύντροφοί» του...) να τα δώσει όλα, δυστυχώς για τη χώρα μας. Είναι, βέβαια, πιθανόν στον οικονομικοκοινωνικό τομέα να ακολουθήσει πιο φιλολαϊκή πολιτική και ηπιότερη διαχείριση. Αυτό άλλωστε δεν ενδιαφέρει τις ΗΠΑ και δε νοιάζονται μήπως δυσαρεστήσουν τη Γερμανία και λοιπούς βόρειους. Αλλά για να μην αντιδράσουν αμέσως οι Γερμανοί κ.λπ, για να τους καθησυχάσει προβαίνει σε απροσδόκητες συναντήσεις, επισκέψεις, δηλώσεις κ.λπ. Αυτά νομίζει ότι θα τον διευκολύνουν στις εθνικές παραχωρήσεις έναντι της παρασχησόμενης (δοτής, φυσικά) εξουσίας. Θα μπορέσει να το πετύχει; Αμφίβολο, ελπίζουμε. Οσο για τις «κατηγορίες» περί «plan b» και άλλα σχέδιά του, μακάρι να ήσαν αληθινα…

Για τους λοιπούς αρκούν πολύ λίγα: Το Κ.Κ.Ε από μόνο του έχει τεθεί εκτός της ελληνικής πολιτικής και απλώς θα επιχειρεί να συντηρεί τη δύναμή του για ευθετότερους καιρούς, θα αντιμετωπίσει όμως κίνδυνο νέας εκλογικής συρρίκνωσης, κάτι που μάλλον δεν το αντέχει... Η Χρυσή Αυγή σιγά σιγά τίθεται στο περιθώριο και θα παίζει διαρκώς μικρότερο ρόλο, μια και το Σύστημα αισθάνεται ότι τώρα δεν τους έχει και τόσο ανάγκη. Το ρόλο της θα παίζει τώρα, με άλλους τρόπους, το περίεργης υποστήριξης κατασκεύασμα του Ποταμιού (!). Οι ΑΝ.ΕΛ., περιέργως, χάνουν τη δυναμική τους, ίσως λόγω της αντιφατικής στάσης τους, από τη μια μεριά συνεπείς αντιμνημονιακοί και από την άλλη αμετανόητοι φιλοευρώ. Θα ήταν πάντως, κρίμα η αποδυνάμωσή τους.

Θετικός, όμως, ο επίλογος

Η κατάσταση, δυστυχώς, είναι χειρότερη από αυτήν που φαίνεται και επώδυνα βιώνουμε και οι κίνδυνοι διάλυσης της κοινωνίας μας και συρρίκνωσης δραματικής της χώρας συνεχώς, και πάλι δυστυχώς, αυξάνονται. Ομως, επίσης συνεχώς, θα αυξάνεται η συνειδητοποίηση των κινδύνων ακόμη και για την απλή επίβίωσή μας, και όχι μόνο την κοινωνικοοικονομική, και θα αυξάνονται, επίσης, όσοι αντιλαμβάνονται ότι μόνο ο Αγώνας για Εθνική και Κοινωνική Απελευθέρωση μπορει να οδηγήσει, αν όχι άμεσα στη σωτηρία μας, τουλάχιστο στο άμεσο σταμάτημα του ολέθριου κατήφορου, ως αρχή για την ανάστροφη πορεία ελευθερίας και προόδου.

Στον αγώνα αυτόν θα συνεχίσει να συμβάλλει με λόγο και έργα, το Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας ΑΣΚΕ, στην ανανεωμένη και διευρυμένη πορεία του.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)