ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

7/10/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

   Η Ν.Δ. και ο κ. Καραμανλής πλήρωσαν με μια βαριά εκλογική ήττα την πλήρη ευθυγράμμισή τους με την ανάλγητη οικονομική και κοινωνική πολιτική που υπαγορεύουν οι Βρυξέλες, πολιτική που λεηλατεί το εισόδημα του ελληνικού λαού προς όφελος των τραπεζών και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων και είναι σύμφωνη με την ιδεολογία της Ν.Δ. Πλήρωσαν, επίσης, την ανικανότητά τους να διαχειριστούν ως κυβέρνηση ο,τιδήποτε ενδιέφερε τον ελληνικό λαό (π.χ. η διαφθορά) ή αυτό που κυρίως ενδιέφερε την κομματική τους βάση, δηλ. την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, που μαρτυρούσε φυγομαχία μπροστά στα αδιέξοδα.
Το ΠΑΣΟΚ, χωρίς να πάρει περισσότερες ψήφους απ' όσες πήρε στις εθνικές εκλογές του 2004, οπότε και υπέστη τη δική του βαριά εκλογική ήττα, κέρδισε τώρα μια άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επειδή εκμεταλλεύτηκε την ανασφάλεια και τη δυσπραγία των πολιτών και δημιούργησε αυταπάτες σε μερίδα του εκλογικού σώματος, υποσχόμενο κάποια μέτρα, που ίσως για ένα μικρό χρονικό διάστημα ανακουφίσουν κάπως οικονομικά τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, αλλά πολύ σύντομα θα αυτοαναιρεθούν και θα αποδειχθεί ότι τίποτα δε θα έχει αλλάξει.
  Στο μικρό αυτό διάστημα, οπότε η νέα κυβέρνηση υπολογίζει ότι δε θα αντιμετωπίσει σοβαρές κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις, προτίθεται να κλείσει τα εθνικά μας θέματα σύμφωνα με τις αμερικανικές υποδείξεις και κατά επώδυνο για τον ελληνισμό τρόπο. Η δομή και η σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου ενισχύουν την πολύ μεγάλη ανησυχία μας.
   Ας ελπίσουμε ότι σ' αυτές τις κρίσιμες περιστάσεις, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν, οι μικροκομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες θα υποχωρήσουν, ακόμη και μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στους ορατούς εθνικούς κινδύνους και θα υπάρξουν αντιδράσεις, που θα αποσοβήσουν τα χειρότερα.
Το ΑΣΚΕ, που δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάρει μέρος σε μια δεύτερη εκλογική αναμέτρηση μέσα σε 4 μήνες, θα είναι παρόν στην προσπάθεια αυτή και δε θα πάψει να αγωνίζεται και να διακηρύσσει ότι η χώρα μας αξίζει μια καλύτερη τύχη, που ο ίδιος ο ελληνικός λαός κρατάει στα χέρια του.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)