ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

28/1/2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

   Οι κινητοποιήσεις και τα μπλόκα των αγροτών δείχνουν το πλήρες αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα μας η ένταξή μας στην Ε.Ε. Η Κοινή Αγροτική Πολιτική θα έφερνε υποχρεωτικά τους αγρότες στη σημερινή δεινή κατάσταση και θα τους καταστρέψει σχεδόν πλήρως με την κατάργηση των επιδοτήσεων το 2013. Γιατί η Ε.Ε. δε χρειάζεται πλέον τους αγρότες της. Αρκείται στους τραπεζίτες και τους λοιπούς κερδοσκόπους της. Τη διατροφή των πολιτών της σκοπεύει να εξασφαλίζει κυρίως με εισαγωγές από τρίτες χώρες, είτε με τα μεταλλαγμένα προϊόντα των πολυεθνικών κολοσσών, που κερδοσκοπούν σε βάρος της υγείας των ανθρώπων.
  Οι ίδιοι οι αγρότες έχουν ευθύνη για τη σημερινή τους κατάσταση, γιατί δέχθηκαν να μεταλλαχθούν από παραγωγοί σε αντιπαραγωγικά επιδοτούμενους.
  Ο αγροτικός τομέας είναι στρατηγικής σημασίας για τη χώρα, επειδή αφορά στη διατροφή, την υγεία, τον πολιτισμό, την εργασία, τη στήριξη της υπαίθρου και το συναλλαγματικό μας ισοζύγιο. Γι' αυτό ο αγώνας των αγροτών για την επιβίωσή τους πρέπει να υποστηρίζεται απ' ολόκληρο τον ελληνικό λαό και σ' αυτό θα συμβάλλουν και οι ίδιοι οι αγρότες με την ενότητά τους και με την αποφυγή κάποιων υπερβολών στις μορφές των κινητοποιήσεων.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)