ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

8/10/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΕΡΚΕΛ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

  Αποτελεί ακραία πρόκληση η επίσκεψη της επικεφαλής των δυνάμεων κατοχής που ευθύνονται για την επιβολή των πιο απάνθρωπων μέτρων. Με τα μνημόνια και τη λαθρομετανάστευση επιδιώκουν τη διάλυση του ελληνικού κράτους και την καθυπόταξη του ελληνικού λαού.
  Η επίσκεψη Μέρκελ βασικό σκοπό έχει την προσπάθεια άμβλυνσης του αυξανόμενου αντιγερμανισμού των χειμαζόμενων λαών που τους έχουν αλυσοδέσει στο ευρώ τους και εμποδίζουν τη Γερμανία να τους κατακτήσει. Επιδιώκει ταυτόχρονα τη στήριξη της δοκιμαζόμενης και επισφαλούς τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά, που έχει δώσει πλέον γη και ύδωρ στους Γερμανούς χωρίς η Γερμανία φυσικά να τους παραχωρήσει απολύτως τίποτα. «Ματώνει η καρδιά μου» αλλά «πρέπει να τηρήσετε τις δεσμεύσεις σας»
  Τα πρωτοφανή αστυνομικά μέτρα προστασίας της, που θυμίζουν άλλες εποχές, και υπογραμμίζουν την «αγάπη» των Ελλήνων στον κατακτητή δε θα εμποδίσουν την αγανάκτηση το θυμό και την αντιθεσή μας να διαδηλώσουν.
Η επίσκεψη Νταβούτογλου, την επόμενη μέρα μετά την Μέρκελ, σημαίνει ότι η κυβέρνηση Σαμαρά, αφού παραχώρησε την οικονομία και την κοινωνία στη δικαιοδοσία της Γερμανίας, παραχωρεί στα εθνικά θέματα την προτεραιότητα στις ΗΠΑ. Η Τουρκία, που βρίσκεται σε δυσχερή θέση λόγω του κουρδικού ζητήματος που ανακινείται με τα συμβαίνοντα στη Συρία, μας απειλεί και αμφισβητεί παγίως τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Οι πομπώδεις εξαγγελίες Σαμαρά για τα εθνικά θέματα και ιδιαίτερα για την άμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, με την παρέμβαση των ΗΠΑ, εξαφανίσθηκαν. Ο νεοοθωμανός Νταβούτογλου έρχεται για να υπογραμμίσει τις τουρκικές διεκδικήσεις στα «πλαίσια της ελληνοτουρκικής φιλίας».
  Να υποθέσουμε ότι οι συνδικαλιστικοί φορείς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα κινητοποιήσουν όπως με τη Μέρκελ τον ελληνικό λαό για να δείξει ότι είναι ανεπιθύμητος ;


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)