ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

20/4/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης/5/2012

  Σε συνθήκες κατοχής και με τους κατακτητές της τρόικας (Ε.Ε., Ε.Κ.Τ., Δ.Ν.Τ.) να επιδιώκουν την εξόντωση του ελληνικού λαού, αυτά που θα ήθελε να εκφράσει το ΑΣΚΕ και με τη συμμετοχή του στις εκλογές της 6ης Μαΐου είναι: 1) ένα μεγάλο ΟΧΙ στα μνημόνια και στους εθελόδουλους των μνημονιακών κομμάτων, 2) μια πρόταση για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση της πατρίδας μας.
  Το ΑΣΚΕ, παρότι τελευταία έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των μελών και των φίλων του, που δηλώνουν ότι οι θέσεις μας και η στάση μας δικαιώνονται και ότι οι προβλέψεις μας, δυστυχώς, επαληθεύονται, δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις της συμμετοχής σ’ αυτές τις εκλογές. Οι απολύσεις, οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, τα λουκέτα, τα χαράτσια κ.λπ. έχουν μειώσει δραματικά το οικογενειακό εισόδημα των μελών και των φίλων, που αποτελούν τη μοναδική πηγή εσόδων, αφού το ΑΣΚΕ δεν παίρνει καμιά κρατική χρηματοδότηση και δεν έχει ούτε θέλει να έχει την υποστήριξη κάποιου οικονομικά ισχυρού.
  Με τα δεδομένα αυτά, το ΑΣΚΕ καλεί τους φίλους του να υπερψηφίσουν κόμματα που τάσσονται κατά του μνημονίου (πλην των ακροδεξιών, φυσικά), παρότι όχι μόνο έχει μεγάλες διαφορές με την πρακτική τους και τα προγράμματά τους, τα οποία θεωρούμε ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, αλλά έχει και σοβαρές επιφυλάξεις για την ειλικρίνεια πολλών. Αν τα κόμματα του μνημονίου συγκεντρώσουν πάνω από το 50% των ψήφων, τότε η κατοχή νομιμοποιείται πολιτικά και ηθικά και το μέλλον μας είναι ζοφερό. Γι’ αυτό το ΑΣΚΕ απορρίπτει τις επιλογές του λευκού, του άκυρου και της αποχής, προς τις οποίες τα συστημικά ΜΜΕ προσπαθούν εντέχνως να οδηγήσουν τους πλέον αγανακτισμένους με την πολιτική των μνημονίων ψηφοφόρους.
  Βεβαίως, η αντίσταση στα μνημόνια δεν είναι αρκετή. Το ΑΣΚΕ συνεχίζει την προσπάθειά του για την ανάπτυξη ενός κινήματος Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης. Η οικονομική εξόρμηση που ξεκινήσαμε συνεχίζεται και θεωρούμε βέβαιο ότι το ΑΣΚΕ θα συναντηθεί και στις κάλπες με τον κόσμο που το πιστεύει στις επόμενες εκλογές, που εκτιμούμε ότι δε θ’ αργήσουν.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)