ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α.Σ.Κ.Ε.

Εσωτερική πολιτική κατάσταση

Επικίνδυνες  εξελίξεις

          Η γενική πολιτική κατάσταση στη χώρα μας που διαμορφώνεται από  τη δεύτερη θητεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εν όψει, μάλιστα. των ευρωεκλογών, χαρακτηρίζεται από την έκπτωση και την αποδιάρθρωση του κράτους-πρόνοιας, την απουσία στοιχειώδους κρατικού ελέγχου, τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, που επιδρά αρνητικά στην κοινωνία, την αυξανόμενη αισχροκέρδεια, αδιαφορώντας για τη ραγδαία φτωχοποίηση της πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας, τον μη αποκρυπτόμενο πλέον ενδοτισμό και ψοφοδεϊσμό  απέναντι στις προκλήσεις των «γειτόνων» μας, ιδιαίτερα στις προστιθέμενες καθημερινά τουρκικές «απαιτήσεις» από την Ελλάδα. 

 Ελληνοτουρκικά:

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Τουρκία

Ο Ερντογάν πριν από την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Αγκυρα, αφού μετάτρεψε τη Μονή της Χώρας σε τζαμί , έθεσε νέο θέμα  «τουρκικής μειονότητας», εκτός από τη Θράκη, στη Θεσσαλονίκη και στα Δωδεκάνησα (Κως, Ρόδος), ενώ ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε  ότι τα θαλάσσια πάρκα στις Κυκλάδες, έμπνευσης της ΕΕ, είναι «κόκκινη γραμμή» για την Τουρκία. Φυσικά, διατηρεί στο ακέραιο όλες τις διεκδικήσεις της απέναντι στη χώρα μας (Casus Belli, αποστρατικοποίηση νησιών μας, «γαλάζια πατρίδα», τουρκολιβυκό μνημόνιο, μειονότητες κ.λπ.) και μάλιστα επιβάλλει η «γαλάζια πατρίδα» να διδάσκεται στα σχολεία τους, ώστε να ενσταλάξει το φανατισμό στη νέα γενιά. Γράφει στα παλιά του τα παπούτσια την περιβόητη «Διακήρυξη των Αθηνών» γεραπετρίτειας έμπνευσης.

Στο πλαίσιο αυτό ένας Ελληνας πρωθυπουργός δεν είχε κανένα λόγο να επισκεφθεί τον Ερντογάν. Αντίθετα θα έπρεπε να καταγγείλει διεθνώς ως  απαράδεκτες όλες τις απειλές και διεκδικήσεις  εις βάρος της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας. Ενας Ελληνας πρωθυπουγός. Αντ’αυτού οι Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης, ο γνωστός οσφυοκάμπτης, δεν είχαν κανένα πρόβλημα «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» (δηλ. στις ΗΠΑ, Γερμανία) να τα «βρουν» με την Τουρκία που είναι σημαντική για τους Γερμανούς και τους Αμερικανούς.

  «Στεναχωρήθηκε» ο Μητσοτάκης για τη Μονή της Χώρας, αλλά αφού ο Ερντογαν του «υποσχέθηκε» ότι «Το Καριγιέ Τζαμί είναι ανοιχτό για επίσκεψη από όλους». ικανοποιήθηκε!!  Ετσι αφού «συζητά με το γείτονα»  αποδέχεται όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις. Την υποχωρητικότητα Μητσοτάκη την παρουσίασαν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ ως επιτυχία, επειδή οι Τούρκοι για δικούς τους προφανείς λόγους δε παραβιάζουν, όπως πριν, τον εναέριο χώρο και τα χωρικά μας ύδατα.  Το θέμα δεν είναι αν ο Μητσοτάκης «καεί» ως μειοδότης αλλά ότι θα έχει χάσει η Ελλάδα, όπως τότε με την Κύπρο.

Οι άλλοι, Αλβανοί και Σκοπιανοί

Κατάλαβαν ότι  έχουν να κάνουν με δεδομένους και υπάκουους.  Κύριος οίδε γιατί  δεν απαγόρευσαν στο Ράμα την «ιδιωτική επίσκεψη» για προεκλογική συγκέντρωση ένα χρόνο πριν από τις αλβανικές εκλογές, στην επέτειο μάλιστα της φυλάκισης Μπελέρη. Ηρθε για να να προκαλέσει θέτοντας ξανά θέμα Τσαμουργιάς, ενώ  θεωρεί τους Αλβανούς οικονομικούς μετανάστες ως μειονότητα. «Δεν μπορεί να υπάρξει η ελληνική οικονομία χωρίς τους Αλβανούς. Είναι μεγάλη δύναμη οι Αλβανοί στην Ελλάδα!!.

Από κοντά κι οι Σκοπιανοί. Η περιβόητη αντεθνική συριζέικη συμφωνία των Πρεσπών (αμερικανογερμανικής και πάλι «υπόδειξης»), με την οποία αναγνωρίζεται μακεδονική ιθαγένεια και γλώσσα, πρακτικά έμεινε στα χαρτιά, επειδή πέραν της συνταγματικής κατοχύρωσης του ονόματος, όλα τα άλλα (π.χ πινακίδες  αυτοκινήτων, διαβατήρια, σχολικά βιβλία κλ.π.) δεν εφαρμόστηκαν. Τώρα με την επικράτηση του VMRO  το όνομα «Μακεδονία» επανέρχεται από την νέα ηγεσία. Το ερώτημα είναι αν θα καταγγείλει  η κυβέρνηση Μητσοτάκη τη συμφωνία των Πρεσπών, παρά τους ισχυρισμούς των αλήστου μνήμης Κοτζιά και Βενιζέλου. Για το Μητσοτάκη το ερώτημα είναι δυστυχώς  ρητορικό. Θα υπακούσει in his masters voice as usual.

Η εσωτερική κατάσταση

Στις  επικείμενες ευρωεκλογές τα κόμματα της τυφλής υποταγής στην ΕΕ και τα ελεγχόμενα ΜΜΕ συμπεριφέρονται σαν να είναι βουλευτικές με τα γνωστά θα. Η ΝΔ του Μητσοτάκη ζητά «σταθερότητα διακυβέρνησης», ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη θέλει  πότε το 17% πότε να είναι πρώτο κόμμα, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη θέλει να βγει δεύτερο κόμμα. Ανάλογα και ο Βελόπουλος με την Κωνσταντοπούλου και οι λοιποί ευρωπαϊστές. Ολοι αυτοί θέλουν να αποπροσανατολίσουν την  ελληνική κοινωνία:

Για να ξεχάσει  τα δεινά που πέρασε και περνά από την ΕΟΚ-Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ. Να ξεχάσει τα μνημόνια, που σήμερα συνεχίζονται με τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα. Να ξεχάσει ότι το δημόσιο χρέος έχει φτάσει το  2023 τα 403 δις,  δηλ. 55 δις επί πλέον από το 2019, Να ξεχάσει ότι το ιδιωτικό χρέος έχει φτάσει το 2023 τα 387 δις. Να ξεχάσει  ότι το 2032 θα πρέπει να πληρώνουμε τους αναβαλλόμενους τόκους ύψους 25 δις από δάνεια  στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) που θα προστεθούν στο δημόσιο χρέος. Να ξεχάσει  τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια και την αφαίρεση της ιδιωτικής κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων με τους πλειστηριασμούς. Να ξεχάσει  το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (αεροδρόμια, λιμάνια, εθνικοί δρόμοι, Ελληνικό κλ.π.). Να ξεχάσει  την αισχροκέρδεια  και τον πληθωρισμό που τροφοδοτούν την υπερφορολόγηση και τη ραγδαία φτωχοποίηση της πλειονότητας των Ελλήνων. Να ξεχάσει την υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας, της Παιδείας της Κοινωνικής Πρόνοιας.

   Πριν από τα μνημόνια το ΑΕΠ της χώρας ήταν το 77% του μέσου όρου της ευρωζώνης. Σήμερα είναι μόλις το 60%. Ωραία σύγκλιση...

Οι πιθανές εξελίξεις

Το ερώτημα είναι αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Σημειώνουμε ότι σ’ αυτές τις εκλογές καθιερώθηκέ η επιστολική ψήφος, που είναι ευεπίφορη σε νόθευση του αποτελέσματος, όπως φάνηκε με τις διαρροές των email υπερ της ΝΔ.

            Η ΝΔ θα πληρωσει για τις μητσοτακικές «αμαρτίες» (το «γάμο», τα Τέμπη, τις παρακολουθήσεις, τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, τα της Υγείας, την ακρίβεια, τα αγροτικά, τη στάση του στα εθνικά θέματα κ.λ.π);

Το 41% των βουλευτικών εκλογών του 2023 εμπεριείχε κι’ αυτούς που δεν είναι ψηφοφόροι της αλλά ήθελαν να τιμωρήσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Το 33% που έβαλε ως στόχο ο Μητσοτάκης για τις ευρωεκλογές δείχνει ότι αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες, δεδομένου ότι οι εσωκομματικές τριβές (Σαμαράς, καραμανλικοί, αυτοί της λαϊκής δεξιάς που αντιδρούν στο μητσοτάκειο  σημιτικό περίγυρο), ειναι πιθανό να σπρώξουν ψηφοφόρους σε άλλα κόμματα ή στην αποχή.. Τι θα πράξει, αν δεν...;  

Στατιστικά μετά το 1974 κανείς πρωθυπουργός δεν εκλέχτηκε για 3η θητεία, πλην του Α. Παπανδρέου. Ισχύει ακόμη η υπόσχεση για την Κομισιόν; Αν ισχύει, αλίμονό μας ως το τέλος της 4ετίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στη κασσελάκεια εποχή  μόνο τον τίτλο του κόμματος έχει διατηρήσει.. Εχει μεταβληθεί σε ενός ανδρός(!) αρχή και έχει στρέψει το κόμμα προς την κεντροδεξιά. Απευθύνεται πλέον σε διαφορετικό κοινό από αυτό των παραδοσιακών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται από το ΚΚΕεσ, την ΕΑΡ και τον ΣΥΝ. Απευθύνεται ο Κασσελάκης ως νέος αδιάφθορος και ΛΟΑΤΚΙ σε «δικαιωματιστές», απολίτικους νέους, κυρίως, που θεωρούν ξεπερασμένες τις ιδεολογίες. Ετσι πιστεύει ότι διευρύνει το κοινό που απευθύνεται παρά τις παλινωδίες του, που προσπαθούν να τις συμμαζέψουν οι υπόλοιποι. Φαίνεται να είναι δεύτερο κόμμα, χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα υπερβεί το 17%. Ετσι κι αλλιώς ο πάλαι ποτέ ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα «άδειο πουκάμισο».

Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι χάνει τη δεύτερη θέση που διακαώς επιζητά. Η «υπεύθυνη αντιπολίτευσή» του, που ψήφισε πλείστα όσα νομοσχέδια της ΝΔ, μεταξύ αυτών το «γάμο» και την επιστολική ψήφο, δεν πείθουν ότι διαφέρει ουσιωδώς από αυτήν. Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ του Μητσοτάκη με τη συνακόλουθη συγκάλυψη δεν έχει προσδώσει πολιτικό πλεονέκτημα στο ΠΑΣΟΚ. Τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ κι ο ολίγιστος , πλην σοβαρότερος του Κασσελάκη, Ανδρουλάκης;   Μήπως συνεργασίες των «προοδευτικών δυνάμεων»  ή νέα λεηλασία στελεχών από τον Κασσελάκη;

Το ΚΚΕ  Η ελληνοποίηση της πολιτικής του ιδιαίτερα οι θέσεις του για τα εθνικά θέματα και την ΕΕ, και η πιο life style παρουσία Κουτσούμπα παρά τις αγκυλώσεις του (π.χ η θέση του υπέρ του ΕΥΡΩ) , που αποβάλλει πολύ αργά, του δίνει την ελπίδα στις ευρωεκλογές ότι θα ψηφισθεί  από ένα  ευρύτερο αριθμό ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.

Η Νέα Αριστερά, ο «καλός ΣΥΡΙΖΑ», με τις γνωστές αντεθνικές θέσεις των στελεχών  του (π.χ. Φίλης, Τζανακόπουλος, Χαρίτσης με ψευτομουφτήδες της Θράκης κ.λπ.) που διατελέσανε υπουργοί και κυβερνητικοί παράγοντες στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ποσδοκούν οριακά να βγάλουν έναν ευρωβουλευτή για να επιβιώσουν.

Ο Βελόπουλος επωφελείται από τις διαρροές δεξιών ψηφοφόρων της ΝΔ που αντιδρούν στο «γάμο» και στη σημιτική επέλαση στελεχών σε υπουργικούς θώκους. Αλλά Βελόπουλος είναι αυτός με τις  κηραλοιφές και  τα λοιπά ξόρκια.

Η Ζωή παρά την εγωπάθεια και την εκκεντρικότητά της φαίνεται δημοσκοπικά να βγάζει ευρωβουλευτή.  Πιθανόν το ίδιο με τους χριστιανούς της ΝΙΚΗΣ.       

Οσο για το Λοβέρδο με τους Δημοκράτες του, ανήκει, βεβαίως, πλήρως στο σύστημα, όμως τουλάχιστο δηλώνει πατριώτης...

Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κι όποιες εξελίξεις κι αν δρομολογηθούν, δεν πρόκειται, δυστυχώς, να αλλάξει κάτι προς όφελος των  Ελλήνων, της κοινωνίας και  των εθνικών συμφερόντων, επειδή η πλειονότητα των ηγεσιών, πολιτικών, πνευματικών και οικονομικών, υπακούουν στις απαιτήσεις του ξένου παράγοντα και είνα τυφλά προσηλωμένες στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.

Η ανάδειξη πολιτικών δυνάμεων που να υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα, να διευρύνουν τη δημοκρατία, να προωθούν την κοινωνική δικαιοσύνη και να προασπίζονται την Εθνική κυριαρχία είναι η αναγκαία συνθήκη για την επιβίωση της Ελλάδας. Πρώτη προτεραιότητα τότε θα είναι η άμεση αποχώρηση απο την Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ της. Το τι υποστηρίζει το ΑΣΚΕ στις ευρωεκλογές περιέχεται στην προκήρυξή μας.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (Α.Σ.Κ.Ε.)